"Dinaburga" aizraujošā cīņā atņem punktu čempionei "MOGO"

FOTO: Guntis Lazdāns

Negaidīti sīkstu pretestību Latvijas čempionei Rīgas "Mogo" sniedza "Optibet" hokeja līgas (OHL) jaunpienācēja Daugavpils "Dinaburga", kas pēc 40 minūtēm atradās vadībā ar 1:0, pamatlaika beigās izglābās no zaudējuma pati, taču dramatiskā 24 pēcspēles metienu sērijā zaudēja ar 2:3.

Mača pirmajā periodā "Mogo" nerādīja ne tuvu labāko sniegumu, daugavpiliešiem 20 minūšu nogrieznī izdarot par deviņiem metieniem vairāk (15:6) nekā Latvijas čempionvienība. Viens no tiem bija arī rezultatīvs, 14 sekundes līdz pārtraukumam Henriju Anču rīdzinieku vārtos pārspējot Romānam Kedam - 1:0 "Ddinaburgas" labā. Arī nākamajā trešdaļā "Mogo", lai arī pielika savā sniegumā, tomēr nespēja izmantot divas iespējas spēlēt vairākumā, rezultātam saglabājoties 1:0 par labu "Dinaburgai".

Lūzums cīņas gaitā notika trešā perioda ievadā, kad daugavpilieši nopelnīja divus visnotaļ muļķīgus noraidījumus, pa reizei skaitliskajā vairākumā viesu vārtos lielisku sniegumu rādošo Ernestu Valdemāru Tomasu pārspējot Elvisam Želubovskim un Vladimiram Mamonovam - 2:1 "Mogo". Cīņas izskaņā jau šķita, ka "Mogo" kārotos divus punktus ar mokām, taču noturēs. Tomēr "Dinaburgas" risks, vairākumā nomainot vārtsargu, attaisnojās, Ralfam Jevdokimovam ar plaukstas metienu cauršaujot Anču - 2:2! Jāatzīmē, ka pirms mirkļa "Mogo" hokejisti neizmantoja izgājienu trijiem pret vienu aizsargu uz tukšiem vārtiem.

Pagarinājumā uzvarētājs izšķirts netika, tam tiekot atliktam līdz pēcspēles metienu sērijai. Tā 12 metienu sērijās "Mogo" labā trīs reizes izcēlās Želubovskis, bet divas ripas Tomasa vārtos raidīja Kārlis Ozoliņš. Savukārt "Dinaburgas" sastāvā divreiz ar precīzu metienu kreisajā stūrī atzīmējās Sergejs Pečura, savukārt pa reizei rezultatīvi bija Renāts Vabiščevičs un krievu leģionārs Kirils Jelagins.

Jāatzīmē, ka abu komandu iepriekšējās tikšanās reizēs pārliecinošas uzvaras ar 4:1 un 10:3 spēja gūt "Mogo". Nākamo maču čempione "Mogo" aizvadīs tikai 23. novembrī, LSPA ledus hallē uzņemot HS "Rīgu". Savukārt "Dinaburga" 20. novembrī Daugavpilī eksaminēs Jelgavas "Zemgali/LLU".

Rīgas "Mogo" – Daugavpils "Dinaburga" 3:2 (0:1, 0:0, 2:1, 0:0, (5:4))

Vārti: 19:46 Keda (Jakovļevs, Jelagins, vair.) 0:1, 43:40 Želubovskis (Gricinskis, vair.) 1:1, 48:48 Mamonovs (vair.) 2:1, 58:26 Jevdokimovs (Barkovskis, vair.) 2:2, 65:00 Želubovskis 3:2.
Metieni: 46:28
Vārtsargi: Henrijs Ančs – Ernests Valdemārs Tomass

Sadarbībā ar Sportacentrs.com