U18 izlase revanšējas norvēģiem, U-16 komanda cieš neveiksmi otrajā mačā

FOTO: Guntis Lazdāns

Latvijas U-18 izlase otrajā pārbaudes spēlē ceturtdien revanšējas norvēģiem, bet Latvijas U-16 valstsvienība kapitulēja Norvēģijas vienaudžiem.

U16 izlase ar 1:7 piekāpās Norvēģijas vienaudžiem. Vienīgos vārtus Latvijas labā otrās trešdaļas vidū mazākumā guva Mikus Krumpāns. Šī bija otrā no trim spēlēm pēc kārtas abu komandu starpā Jelgavā. Vakar latvieši izcīnīja uzvaru ar 3:1, bet rītdien komandas tiksies vēlreiz.

U18 izlase ar 5:1 sakāva Norvēģiju, revanšējoties par neveiksmi vakardienas spēlē (1:3). Latvijas junioru labā ar vārtu guvumiem izcēlās Ralfs Litaunieks, Edijs Grigorjevs un Ričards Beņislavskis, bet divus vārtus iemeta Kārlis Krustiņš. Vārtsargs Mārcis Gluzda atvairīja 25 no 26 norvēģu metieniem. Abas komandas trešo reizi savā starpā spēlēs arī rītdien.

Latvijas U-18 izlase pagājušajā pasaules čempionātā elites divīzijā Zviedrijā pirmo reizi vēsturē sasniedza ceturtdaļfinālu, kur sīvā cīņā ar 1:3 piekāpās spēcīgajai Kanādas valstsvienībai.

Mūsu U-18 komanda nākamā gada pasaules čempionātā elites divīzijā, kas norisināsies ASV, spēkosies vienā apakšgrupā ar Zviedriju, Kanādu, Baltkrieviju un Šveici. Šis turnīrs norisināsies no 16. līdz 26.aprīlim.