LHF disciplinārās komisijas sēdes protokols Nr.3

Ceturtdien, 17.oktobrī norisinājās kārtējā Latvijas Hokeja federācijas (LHF) Disciplinārās komisijas sēde, kurā tika izskatīti 13 jautājumi.

1. Par Optibet Hokeja Līgas (OHL) 9. oktobra spēli nr. 28 starp komandām "HK Liepāja" un "Prizma/IHS", kurā spēles sākums tika aizkavēts par 8 min. ledus kvalitātes dēļ. 

Izskatīja: LHF Disciplinārā Komisija iepazinās ar spēles protokola ziņojumu, kā arī Liepājas Olimpiskā Centra Ledus Halles direktora iesniegumu, kā arī uzklausīja “HK Liepāja” menedžera K.Repšs paskaidrojumu par notikušu.

Nolēma:

1. Pamatojoties uz LHF Disciplināro Sodu Nolikuma (DSN) 20. punktu un OHL čempionāta 6.11. punktu, ņemot vērā, ka aizkavēšanās bija mazāka par 10 minūtēm, izteikt brīdinājumu “HK Liepāja” klubam par pārkāpuma nepieļaujamību.


2. Par OHL 8. oktobra spēli nr. 29 starp komandām "HK Olimp" un "HK Mogo", kurā spēlētājs nr. 98 Daniil Kulikov "HK Olimp" komandas sastāvā piedalījās spēlē bez uzvārda uz krekla, kā arī spēles pieteikumā izmainot pastāvīgo spēlētāja nr. 

Izskatīja: LHF Disciplinārā Komisija iepazinās ar spēles protokola ziņojumu.

Nolēma:

2. Pamatojoties uz LHF DSN 16. punktu, piemērot “HK Olimp” klubam 50 EUR naudas sodu.

 

3. Par OHL 5. oktobra spēli nr. 25  starp komandām "HK Dinaburga" un "HS Rīga", kurā spēlētājs nr. 77 Sergejs Pečura "HK Dinaburga" komandas sastāvā piedalījās spēlē bez obligātās reklāmas uzlīmes uz ķiveres.  

Izskatīja: LHF Disciplinārā Komisija iepazinās ar spēles protokola ziņojumu, kā arī iepazinās ar “HK Dinaburga” kluba vadības iesniegumu.

Nolēma:

3. Pamatojoties uz LHF DSN 16. punktu, piemērot “HK Dinaburga” klubam 50 EUR naudas sodu.

 

4. Par Junioru Attīstības Hokeja Līgas (JAHL) 6. oktobra spēli nr. 20 starp komandām "Venta 2002" un "DLSS", kurā mājinieku komanda nebija nodrošinājusi pretiniekus ar dzeramo ūdeni. 

Izskatīja: LHF Disciplinārā Komisija iepazinās ar spēles protokola ziņojumu

Nolēma:

4.1. Pamatojoties uz LHF DSN 21. punktu un JAHL čempionāta nolikuma 6.19. punktu, piemērot “Venta 2002” klubam 50 EUR naudas sodu.

 

5. Par Latvijas Bērnu un Jaunatnes Čempionāta Hokejā (LBJČH) 5. oktobra spēli nr. 29 starp komandām "Jūrmalas SS" un "JLSS U-13 B", kura tika pārtraukta pēc pirmā perioda, jo, tehnisku iemeslu dēļ, ledus tīrīšanas laikā tika sabojāts ledus laukums. 

Izskatīja: LHF Disciplinārā Komisija iepazinās ar spēles protokola ziņojumu, kā arī “Jūrmalas SS” vadības paskaidrojumu, kā arī uzklausīja “Jūrmalas SS” menedžera Z.Strausa paskaidrojumu par notikušo.

Nolēma:

5.1. Pamatojoties uz LHF DSN 17. un 26. punktiem, ņemot vērā klubu savstarpējo vienošanos, spēles rezultātu anulēt un piekrist pārspēlei.

 

6. Par OHL komandas "HK Zemgale/LLU" spēlētāju Niku Bērziņu, kurš neatļauti pārstāvējis sava kluba komandas gan JAHL, gan OHL čempionātos. 

Izskatīja: LHF Disciplinārā Komisija iepazinās ar spēles protokola ziņojumu, kā arī uzklausīja “HK Zemgale/LLU” galvenā trenera V. Kuļibabas paskaidrojumu par notikušo.

Nolēma:

6.1. Pamatojoties uz LHF DSN 15.1. punktu, piemērot N.Bērziņam 1 spēles diskvalifikāciju;

6.2. Pamatojoties uz LHF DSN 15.2. un 26. punktiem, piemērot “HK Zemgale/LLU” galvenajam trenerim 50 EUR naudas sodu;

6.3. Pamatojoties uz LHF DSN 15.3. punktu, piemērot “HK Zemgale/LLU” klubam 50 EUR naudas sodu.

 

7. Par  JAHL komandas "LSSS/HK Liepāja" spēlētāju Miku Auziņu, kurš neatļauti pārstāvējis sava kluba komandas gan JAHL, gan OHL čempionātos. 

Izskatīja: LHF Disciplinārā Komisija iepazinās ar spēles protokola ziņojumu, kā arī iepazinās ar “HK Liepāja” iesniegumu, kā arī uzklausīja “HK Liepāja” menedžera K. Repšs paskaidrojumu par notikušo.

Nolēma:

7. Pamatojoties uz LHF DSN 15.1. punktu, piemērot M.Auziņam 1 spēles diskvalifikāciju;

7.1. Pamatojoties uz LHF DSN 15.2. un 26. punktiem, piemērot "LSSS/HK Liepāja" galvenajam trenerim 50 EUR naudas sodu;

7.2. Pamatojoties uz LHF DSN 15.3. punktu, piemērot "LSSS/HK Liepāja" klubam 50 EUR naudas sodu.

 

8. Par LBJČH klubu " Valmieras HK", "HC Klaipeda", "Kauno Baltu Ainiai", "Daugava", kā arī JAHL kluba "AKO/Mārupe" spēļu laiku nepaziņošanu LHF čempionāta nolikumā paredzētajā termiņā. 

Izskatīja: LHF Disciplinārā Komisija uzklausīja LHF sacensību direktora ziņojumu par situāciju, kā arī uzklausīja “AKO/Mārupe” pārstāves S.Klezbergas paskaidrojumu par notikušo.

Nolēma:

8.1. Pamatojoties uz LHF DSN 21. punktu un LBJČH čempionāta nolikuma 5.13. punktu, piemērot “Valmieras HK” klubam 50 EUR naudas sodu.

8.2. Pamatojoties uz LHF DSN 21. punktu un LBJČH čempionāta nolikuma 5.13. punktu, piemērot “HC Klaipeda” klubam 50 EUR naudas sodu.

8.3. Pamatojoties uz LHF DSN 21. punktu un LBJČH čempionāta nolikuma 5.13. punktu, piemērot “Kauno Baltu Ainiai” klubam 50 EUR naudas sodu.

8.4. Pamatojoties uz LHF DSN 21. punktu un LBJČH čempionāta nolikuma 5.13. punktu, piemērot “Daugava” klubam 50 EUR naudas sodu.

8.5. Pamatojoties uz LHF DSN 21. punktu un JAHL čempionāta nolikuma 5.7. punktu, piemērot “AKO/Mārupe” klubam 50 EUR naudas sodu.

 

9. Par LBJČH 5. oktobra U9 A grupas sabraukumu, kurā "Mārupes HS" (2 spēlētāji), "BHC37" (2 sp.), "JLSS U-9" (1 sp.), "Prizma/Pārdaugava" (9 sp.), "Kauno Baltu Ainiai" (3 sp.) un "HC Klaipeda" (4 sp.) piedalījās spēlēs ar čempionāta nolikumam neatbilstošiem kreklu nr. 

Izskatīja: LHF Disciplinārā Komisija iepazinās ar spēļu protokoliem, kā arī uzklausīja “BHC 37” kluba vadītājas B.Reidzānes, “JLSS U-9” kluba pārstāvja V.Kuļibabas un “Prizma/Pārdaugava” trenera A.Jevstifejeva paskaidrojumus par notikušo.

Nolēma:

9.1. Pamatojoties uz LHF DSN 21. punktu un LBJČH čempionāta nolikuma 12.2.2.1. punktu, izteikt visiem U9 A grupas klubiem brīdinājumu par pārkāpuma nepieļaujamību un noteikt sakārtot spēlētāju numurus atbilstoši čempionāta nolikumam līdz nākošajam grupas sabraukumam 2. novembrī.

 

10. Par LBJČH 5. oktobra U9 B grupas sabraukumu, kurā "Hockey Punks" (8 sp.), "MHK Rīga" (2 sp.) un "Talsu NSS/THK" (13 sp.)  piedalījās spēlēs ar čempionāta nolikumam neatbilstošiem kreklu nr. 

Izskatīja: LHF Disciplinārā Komisija iepazinās ar spēļu protokoliem, kā arī uzklausīja “Hockey Punks” trenera Š.Kuliešius un“MHK Rīga” kluba vadītājas I.Zvīdres paskaidrojumus par notikušo.

Nolēma:

10.1. Pamatojoties uz LHF DSN 21. punktu un LBJČH čempionāta nolikuma 12.2.2.1. punktu, izteikt visiem U9 B grupas klubiem brīdinājumu par pārkāpuma nepieļaujamību un noteikt sakārtot spēlētāju numurus atbilstoši čempionāta nolikumam līdz nākošajam grupas sabraukumam 2. novembrī.

 

11. Par JAHL 13. oktobra spēli nr. 25 starp komandām "Pārdaugava/Prizma" un "IHS/Prizma", kurā spēlētājs nr. 15 Gusts Jegorovs "IHS/Prizma" komandas sastāvā saņēma 25 minūšu jeb spēles noraidījumu par speršanu. 

Izskatīja: LHF Disciplinārā Komisija iepazinās ar spēles protokola ziņojumu, kā arī uzklausīja “IHS/Prizma” galvenā trenera E. Lūsiņa paskaidrojumu par notikušo. LHF Disciplinārās Komisijas loceklis G. Bāliņs jautājuma izskatīšanā un lēmuma pieņemšanā nepiedalījās.

Nolēma:

11.1. Pamatojoties uz DSN 1. un 14.1. punktiem, piemērot G.Jegorovam 6 spēļu diskvalifikāciju JAHL čempionātā, kuru izciešanas laikā spēlētājs nedrīkst piedalīties nevienā citā čempionātā.

11.2. Pamatojoties uz DSN 21. punktu un JAHL nolikuma 17.4. punktu, piemērot komandas galvenajam trenerim E.Lūsiņam 50 EUR naudas sodu.

11.3. “IHS/Prizma” kluba vadības iesniegumu LHF Disciplinārajai Komisijai nodot izskatīšanai LHF Tiesnešu Komisijā.

 

12. Par JAHL 13. oktobra spēli nr. 24 starp komandām “Zemgale/Juniors” un “LSSS/HK Liepāja”, kurā speēlētājs nr. 25 Miroslavam Ļeonovam “Zemgale/Juniors” komandas sastāvā uz konkrēto spēli pieteikumā ticis mainīts pastāvīgais spēlētāja nr.

Izskatīja: LHF Disciplinārā Komisija iepazinās ar spēles protokola ziņojumu, kā arī uzklausīja “Zemgale/Juniors” kluba pārstāvja V.Kuļibabas paskaidrojumu par notikušo.

Nolēma:

12.1. Pamatojoties uz LHF DSN 21. punktu un JAHL čempionāta nolikuma 7.2. punktu, ņemot vērā, ka pārkāpums noticis atkārtoti, piemērot “Zemgale/Juniors” klubam 50 EUR naudas sodu.

13. Par OHL 15. oktobra spēli nr. 35 starp komandām “Prizma/IHS” un “HK Dinaburga”, kurā spēlētājam nr. 3. Romānam Kedam “HK Dinaburga” komandas sastāvā uz konkrēto spēli pieteikumā ticis mainīts pastāvīgais spēlētāja nr., kā arī spēlētāja uzvārds uz spēles krekla neatbilda vispārpieņemtām prasībām.

Izskatīja: LHF Disciplinārā Komisija iepazinās ar spēles protokola ziņojumu.

Nolēma:

13.1. Pamatojoties uz LHF DSN 16. un 21. punktiem, kā arī OHL čempionāta nolikuma 7.1. punktu, piemērot “HK Dinaburga” klubam 50 EUR naudas sodu.