Latvija piedalīsies IIHF organizētajā Vispasaules meiteņu hokeja nedēļas nogalē

Šajā nedēļas nogalē,10. un 11.oktobrī Starptautiskā Hokeja Federācija (IIHF) jau piekto gadu pēc kārtas organizē Vispasaules meiteņu hokeja nedēļas nogali (IIHF World Girls’ Ice Hockey Weekend). Šogad meiteņu un sieviešu hokeja popularizēšanas pasākumu klāstā sadarbībā ar organizāciju “Hockey Canada” pirmo reizi piedāvājot vēl nebijušu akciju – Meiteņu hokeja spēli “Apkārt zemeslodei” (all-new Global Girl's Game).

Lai popularizētu sieviešu hokeju, visā pasaulē 10. un 11.oktobrī notiks sieviešu hokeja draudzības spēles, lai iespējami plašākai sabiedrībai popularizētu sieviešu hokeju kā aizraujošu, interesantu un drošu sporta veidu, kas ir piemērots un pieejams meitenēm un sievietēm, kā arī, lai informētu par meiteņu iespējām trenēties šajā sporta veidā.

3 dienu laikā 28 stundās valstīs ģeogrāfiskā virzienā no austrumiem uz rietumiem hronoloģiskā secībā norisināsies meiteņu hokeja spēles. Akcijā piedalās sekojošas valstis: Jaunzēlande, Austrālija, Japāna, Kazahstāna, Turcija, Bulgārija, Rumānija, Latvija, Norvēģija, Dānija, Zviedrija, Nīderlande, Beļģija, Francija, Vācija, Slovākija, Ungārija, Austrija, Apvienotie Arābu Emirāti, Čehija, Dienvidāfrika, Malaizija, Lietuva, Spānija, Islande, Lielbritānija, ASV, Kanāda.

Latvijā pievienošanās Vispasaules meiteņu hokeja spēlei notiks sestdien, 10.oktobrī plkst. 12.00 Hokeja hallē "Rīga" (Vietalvas iela 15, Rīga), tiekoties Latvijas sieviešu klubiem “Laima” un “L&L”, savukārt Sieviešu hokeja klubs “Sāga” 11.oktobrī dosies uz Lietuvu, Elektrenai, lai pievienotos Vispasaules meiteņu hokeja spēlē Lietuvas hokejistēm.

Pirms spēles 10.oktobrī jau no plkst.10.00 skolas sporta laukumā meitenēm būs iespējams izmēģināt dažādus hokeja elementu vingrinājumus!

Ieeja pasākumā bez maksas.

Organizatoru kontaktinformācija:

Ināra Zvīdre
SHK SĀGA / LAIMA
izvidre@inbox.lv
Tālrunis: 29252033