LHF disciplinārās komisijas sēdes protokols Nr.18

13.aprīlī norisinājās Latvijas Hokeja federācijas (LHF) Disciplinārās komisijas sēde, kurā tika izskatīti trīs jautājumi.

1. Par Latvijas Bērnu un Jaunatnes Čempionāta Hokejā (LBJČH) 8. aprīļa U16 grupas spēli nr. 250 starp komandām "Liepājas SSS" un "Ogre Juniors" , kurā spēlētāji nr. 29 Aigars Hārdijs Karulis un nr. 18 Kristers Zvagulis "Liepājas SSS" komandas sastāvā, kā arī nr. 7 Deivids Valujevs "Ogre Juniors" komandas sastāvā, saņēma 25 minūšu sodu un diskvalifikāciju par kautiņu. Kā arī par "Liepājas SSS" komandas galvenā trenera Aleksandra Cicurska saņemto 20 minūšu noraidījumu līdz spēles beigām par necieņu pret tiesnešiem. 

Disciplinārā Komisija iepazinās ar spēles tiesnešu ziņojumiem, kā arī uzklausīja Liepājas komandas trenera A.Cicurska paskaidrojumus par notikušo.

Nolēma:

1.1. Pamatojoties uz Disciplināro Sodu Nolikuma (DSN) 4. punktu, piemērot A.H.Karulim 1 spēles diskvalifikāciju,

1.2. Pamatojoties uz tiesnešu ziņojumiem pēc spēles, pārkvalificēt K.Zvagulim piemēroto 25 min. sodu uz 5+20 min.,

1.3. Pamatojoties uz hokeja spēles noteikumu 110.2. punktu, piemērot D.Valujevam 1 spēles diskvalifikāciju,

1.4. Pamatojoties uz to, ka treneris vainu notikušajā atzīst, kā arī pēc spēles ir personīgi atvainojies tiesnešiem par savu uzvedību, pamatojoties uz DSN 10. un 26. punktu piemērot A.Cicurskim 1 spēles diskvalifikāciju

1.5. Vērst LHF tiesnešu komisijas uzmanību, ka nepieciešams nodrošināt ētiku tiesnešu rīcībā, nepieļaujot konfliktsituāciju provocējošus lēmumus un izteicienus.

 

2. Par LBJČH 4. aprīļa U18 grupas spēli nr. 161 starp komandām "Liepājas SSS" un "Mārupe/AKO", kurā spēlētājs nr. 17 Klāvs Beņislavskis "Mārupe/AKO" komandas sastāvā saņēma 25 minūšu sodu un diskvalifikāciju par speršanu. 

Nolēma:

2.1. Pamatojoties uz DSN 15.1. punktu, piemērot K.Beņislavskim 5 spēļu diskvalifikāciju, attiecinot to uz nākamo 2018./19. g. sezonu.

 

3. Par Optibet Hokeja Līgas komandas HK “Zemgale/LLU” spēlētāja (vārtsarga) Reiņa Petkus cieņas aizskarošiem izteikumiem par tiesnešiem sabiedriskajos medijos pēc pēdējās finālspēles.

DK iepazinās ar attiecīgajiem publicētajiem materiāliem delfi.lv ziņu portālā.

Nolēma:

3.1. Ņemot vērā, ka spēlētājs ir publiski atvainojies par saviem izteikumiem un atzinis savas rīcības neapdomīgumu, piemērot DSN 26. punktu , izskaidrojot R.Petkus rīcības nepareizību.