"Zemgale"/LLU atkal viesos pārsteidz "Mogo", "Kurbads" panāk izlīdzinājumu

FOTO: HK "Zemgale"

Vairs tikai divus soļus no "Optibet" Latvijas hokeja virslīgas fināla ir "Zemgale"/LLU, kas izbraukumā atkārtoti apspēlēja "Mogo" (3:2, pagarinājumā) un mājās dosies ar 2-0 sērijā. Savukārt "Kurbadam" izdevās viesos ar 5:3 pieveikt "Liepāju"/"Optibet" un izlīdzināt rezultātu sērijā (1-1).

"Zemgale"/LLU vakar sarūpēja sensāciju, šokējoši ar 10:2 izbraukumā sakaujot "Mogo", un regulārās sezonas čempionei nekāda pastaiga nebija arī šodien. Rustams Begovs jau 26. sekundē izvirzīja rīdziniekus vadībā (1:0), tomēr divarpus minūtes vēlāk priekšā jau bija jelgavnieki – trešajā minūtē izlīdzinājumu panāca Lauris Rancevs (1:1), bet 63 sekundes vēlāk Krišs Grundmanis izvirzīja vadībā "Zemgali"/LLU (2:1). Arī "Mogo" gan spēja ātri atgūties – devītajā minūtē vārtus guva Dmitrijs Moņa (2:2).

Pēc uguņošanas spēles sākumā nākamie – izšķirošie! – vārti tika gūti vien pagarinājumā. Un uzvaru atkal svinēja "Zemgale"/LLU. Agris Saviels laukuma vidusdaļā pārkāpa noteikumus, taču pretuzbrukumu neapturēja, pazaudēja nūju, un Ivans Ribčiks, kopā ar komandas biedru izslidojis divatā pret Savielu un vārtsargu, nolēma mest pats un trāpīja – 3:2! Pirmajā spēlē Ribčiks izcēlās ar hat-trick.

"Liepāja"/"Optibet" vakar savā laukumā uzvarēja ar 5:2, bet šodien Kurzemes pilsētā priecājās "Kurbads". Pirmos vārtus rīdzinieki guva astotajā minūtē, kad Jānis Sprukts realizēja vairākumu (1:0). Otrās trešdaļas sākumā Bruno Zabis atjaunoja līdzsvaru (1:1), tomēr jau pēc nepilnām četrām minūtēm Gatis Gricinskis atguva vadību viesiem (2:1). Mājinieki spieda un likumsakarīgi vēlreiz panāca izlīdzinājumu – 37. minūtē no vārtu priekšas iemeta Georgs Golovkovs (2:2).

Pēdējā perioda sākumā scenārijs atkārtojās trešo reizi. 42. minūtē Sandis Zolmanis panāca 3:2 "Kurbada" labā, bet trīs minūtes vēlāk Māris Miezis guva liepājnieku trešos vārtus (3:3). Izšķirošas kļuva 73 sekundes trešdaļas otrajā pusē, kad Renārs Valters un Martins Lavrenovs īsā laika sprīdī "Kurbadam" deva divu vārtu pārsvaru (5:3). Vēl vienai atspēlēšanās misijai mājiniekiem laika vairs nepietika. Uzvarētājiem pa diviem rezultativitātes punktiem sakrāja uzbrucēji Jānis Sprukts (1+1) un Jānis Straupe (0+2).

Pāris 1. spēle 2. spēle Summā
Mogo - Zemgale/LLU 2:10 2:3 P 0-2
Liepāja/Optibet - Kurbads 5:2 3:5 1-1

AVOTS: Sportacentrs.com