"Zemgale/LLU" pusfinālu atklāj ar "Mogo" sagraušanu, liepājnieki uzveic "Kurbads"

FOTO: HK "Zemgale/LLU"

„Optibet” hokeja Virslīgā sākušās izslēgšanas spēles, un regulārā čempionāta ceturtās vietas ieguvēja „Zemgale/LLU” ar 10:2 lupatu lēveros sasita „Mogo”. Savukārt otrajā pusfinālā "Liepāja/Optibet" ar 5:2 pieveica ""Kurbadu.

Regulārās sezonas uzvarētāja „Mogo” 30 spēlēs bija guvusi par veseliem 27 punktiem vairāk nekā „Zemgale/LLU”, taču šodienas spēlē „Mogo” neveicās praktiski nevienā spēles elementā. Jau pašā spēles sākumā „Zemgale” izvirzījās vadībā pēc nepārliecinošas „Mogo” vārtsargs Henrija Anča darbības, viņa atsisto ripu vārtos nogādājot Valentīnam Feoktistovam.

Pēc tam „Mogo” bija liels teritoriālais pārsvars, kā arī divu vīru vairākums, kuru tomēr neizdevās izmantot. „Zemgalei” teicami nospēlēja Grundmanis, kurš neļāva pretiniekiem iemest tukšos vārtos, bloķējot metienu. Bet otrajā periodā „Mogo” par savām neizmantotajām iespējām samaksāja ļoti dārgi – zemgalieši līdz 32. minūtei guva veselus četrus bezatbildes vārtus. Vispirms Ivans Ribčiks un Ričards Bernhards bija precīzi ātrajos uzbrukumos, bet pēc tam „Mogo” nokdaunu izmantoja Kristaps Millers un Olafs Aploks, panākot jau 5:0.

„Mogo” no šoka mēģināja atgūties ar vārtsarga nomaiņu pret papildu uzbrucēju jau otrā perioda izskaņā, taču pārtraukumā tāpat nācās doties ar 0:5. Bet vismazākās cerības par atspēlēšanos trešajā periodā tika izcīnītas jau pirmajās četrās minūtēs, kad „Zemgale” guva vēl trīs vārtus, un mača rezultāts kļuva jau galīgi nepieklājīgs (8:0).

Atlikušajā laikā, protams, nekādas intrigas par uzvarētāju vairs nebija. „Mogo” izdevās gūt goda vārtus, izceļoties Agrim Savielam un Rustamam Begovam, taču „Mogo” arī „izdevās” sapelnīt pamatīgu soda minūšu gūzmu. Aleksejam Širokovam 2+10, bet Elvis Želubovskis par rupjību saņēma 5+20 soda minūtes.

Spēles statistikā fiksēts, ka „Zemgalei” desmit vārtu gūšanai pietika ar 16 metieniem pa vārtiem. Ančs atvairīja trīs no deviņiem metieniem, kamēr Renārs Kazanovs tika galā ar trim no septiņiem. „Zemgales” sastāvā trīs punktus guva Feoktistovs (2+1) un Kristaps Jākobsons (0+3), bet ar „hat-trick” izcēlās Ribčiks.

Otrajā pusfinālā Liepājā, kur sacentās „Liepāja/Optibet” un „Kurbads”, cīņa izvērtās daudz saspringtāka. Pirmajā periodā abas komandas apmainījās ar vārtu guvumiem, bet otrā perioda vidū Liepājai izdevās pārņemt iniciatīvu ar diviem vārtiem īsā intervālā. Vispirms Edgars Homjakovs panāca 2:1, bet divas minūtes vēlāk Edgars Kulda, neskatoties uz Liepājas spēlēšanu mazākumā, panāca jau 3:1.

47. minūtē ar to pašu – vārtiem mazākumā – atbildēja arī „Kurbads”, kad rezultāta starpību samazināja Aleksandrs Galkins. 50. minūtē izcēlās plašāku asumi, taču tie nenesa veiksmi „Kurbadam”, jo Egils Kalns drīz vien atkal dubultoja Liepājas pārsvaru. Beigās vēl Georgs Golovkovs iemeta ripu „Kurbada” tukšajos vārtos, nokārtojot beigu rezultātu 5:2.

Abās sērijās nākamās spēles paredzētas jau rītdien.

Related articles