Noslēdzies ikgadējais LHF kongress

Ceturtdien, 24.augustā uzņēmuma “Latvijas Gāzes” telpās norisinājās ikgadējais Latvijas Hokeja federācijas (LHF) kongress.

No kopējiem 42 LHF biedriem kongresam reģistrējās 34, no kuriem 30 bija balsstiesības. Par sapulces vadītāju LHF biedri iecēla LHF ģenerālsekretāru Viesturu Koziolu.

Šajā sanāksmē LHF tika uzņemti septiņi jauni biedru kandidāti. Iepriekšējie pieci kandidāti netika uzņemti biedru sarakstā ar balsstiesībām, jo saskaņā ar LHF statūtiem - nebija apritējis gads kopš viņu nonākšanas biedru kandidātu sarakstā.

Šogad no biedru saraksta tika izslēgts viens biedrs – Baltijas sporta klubs. Sazinoties ar klubu, LHF noskaidroja, ka tas nav ieinteresēts piedalīties Latvijas hokeja dzīvē. Tāpat šis biedrs nebija veicis ikgadējo biedra maksu.

Kongresā atskaites ziņojumu sniedza LHF prezidents Aigars Kalvītis, norādot, ka kopš LHF federācijas vadības maiņas ir pagājis nepilns gads un procesu, saistību pārmantošanas sekmīga nodrošināšana bijis sarežģīts un darbietilpīgs process.

Uzsākot darbu, jaunā LHF valde konstatēja, ka iepriekš bijusi neskaidra finanšu uzskaite un citas lietas daudzkārt netika veiktas saskaņā ar Latvijas normatīvajiem aktiem. Intensīvs darbs pirmajos mēnešos tika ieguldīts, lai sakārtotu dažādus problemātiskus organizatoriskus un administratīvus jautājumus, kas saistīti ar inventāru, telpu nomu un tamlīdzīgi.

A.Kalvītis paskaidroja, ka, pārņemot darbu, LHF uzdevums, pirmkārt, bija nezaudēt hokeja kā sporta veida numur viens pozīcijas Latvijā. Darbs sākās ar fundamentālām lietām – panākt, lai hokeja dzīve sabiedrībai ir interesanta, tāpēc tika uzsākta cīņa par tiesībām organizēt Pasaules čempionātu hokejā Rīgā 2021.gadā. Ņemot vērā, ka Latvija nebija pieteikusies organizēt šo čempionātu, tika ieguldīta liela enerģija, lai pārliecinātu Baltkrieviju mūs pieņemt kā partnerus. Balsojums IIHF bija dramatisks  - kopā ar Baltkrieviju Latvija uzvarēja tikai ar vienas balss pārākumu. Tas ir milzīgs panākums, ka tik īsā laikā LHF izcīnījusi šīs tiesības rīkot pasaules čempionātu.

Liels izaicinājums LHF federācijas vadībai bija atrast vecāko treneri valstsvienībai. Federācijas uzrunātais kanādiešu speciālists Bobs Hārtlijs piekrita izaicinājumam un izrādījās izcils pedagogs Latvijas hokejam. LHF prezidents kongresa laikā informēja, ka LHF ir panākusi vienošanos ar B.Hārtliju par izlases vadīšanu vēl uz turpmākajiem pieciem gadiem un norit pēdējie sadarbības līguma saskaņošanas darbi.

Kongresa dalībniekiem A.Kalvītis detalizēti izklāstīja par darbiem, ko LHF paveikusi, pie kā šobrīd strādā un ko plānots paveikt nākotnē, lai attīstītu bērnu un jauniešu hokeju, lai uzlabotu valstsvienību sniegumu, izceltu Latviju kā reģiona hokeja centru un pārdotu LHF kā zīmolu, hokeju kā produktu.

Kongresa nobeigumā ar finanšu atskaiti uzstājās LHF valdes loceklis Edgars Jansons, kurš biedriem izklāstīja par esošos situāciju un nākotnes prognozēm. LHF biedri vienbalsīgi nolēma apstiprināt aizvadītā gada finanšu pārskatu.