Informācija par 17. novembra LHF valdes sēdi

Šodien notika Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valdes sēde, kurā tika apspriesti jautājumi par Disciplinārās komitejas lēmumiem, U20 izlases gatavošanos pasaules čempionātam, pieaugušo izlases gatavošanos olimpiādei, kā arī Falck Latvijas atklātajām meistarsacīkstēm hokejā virslīgā. LHF valde iepazinās ar Disciplinārās komitejas pieņemtajiem lēmumiem par pēdējo nedēļu skandāliem virslīgas un jauniešu čempionātos. Situācija nav iepriecinoša, jo notikušie incidenti grauj hokeju kā sporta veidu, it īpaši tas attiecināms uz atgadījumu, kad jauniešu čempionātā pēc masveida kautiņa spēles beigās vienas komandas hokejista tēvs piekāva spēles tiesnesi. Tas norāda, ka steidzami nepieciešams kaut ko darīt, lai vērstu situāciju par labu. Pēc visa augstāk minētā uzklausīšanas LHF valde uzdeva Disciplinārajai komitejai pārstrādāt šobrīd spēkā esošo sodu nolikumu, ieviešot daudz stingrākus sodus, tajā skaitā arī tādu soda veida kā spēle bez skatītājiem, kas varētu būt efektīgs līdzeklis, lai disciplinētu pārāk emocionālos vecākus jauniešu čempionāta spēlēs. Tāpat arī ledus hallēm, kurās notiek spēles būtu jāparūpējas par stingrākiem drošības pasākumiem to teritorijās. Lai aktivizētu Disciplinārās komitejas darbu tās sastāvā Kārļa Apsīša vietā tika iekļauts valdes loceklis Andris Deniņš.

LHF valde arī nolēma uzdot izstrādāt projektu par hokeja treneru licencēšanu, jo šobrīd ir izveidojusies situācija, ka bērnus trenē cilvēki bez atbilstošas izglītības un zināšanām.
U20 izlases galvenais treneris Oļegs Znaroks informēja valdi par saviem gatavošanās plāniem pasaules U20 čempionātam Kanādā. U20 izlase 11, 12, 13. novembrī izbraukumā aizvadīja 3 pārbaudes spēles ar Polijas U20 izlasi, kurās tika izcīnītas divas uzvaras un piedzīvots viens zaudējums. Pavisam šajās pārbaudes spēlēs piedalījās 27 hokejisti, tajā skaitā trīs vārtsargi. Treniņnometne gatavojoties pasaules čempionātam tiks aizvadīta no 5. – 17. decembrim Rīgā. Uz Kanādu komanda izlidos 18. decembrī, lai pienācīgi adoptētos, kā arī pirms čempionāta tur uz vietas aizvadītu divas pārbaudes spēles 21. decembrī ar Somijas un 23. decembrī ar Slovākijas vienaudžiem. Šobrīd vislielākās problēmas sastāva komplektēšanā O. Znarokam sagādā vārtsargu un centra uzbrucēju pozīcijas, taču potenciālais sastāvs dalībai pasaules čempionātā Kanādā pamazām izkristalizējas.
Valde uzklausīja Latvijas valstsvienības galvenā trenera Leonīda Beresņeva ziņojumu par izlases dalību šīs sezonas pirmajās sacensībās – Eiropas Izaicinājuma turnīra hokejā otrajam posmam, kas no š.g. 11. – 13. novembrim norisinājās Ventspils Olimpiskā centra ledus hallē. Uz izlasi galvenais treneris bija aicinājis 11 hokejistus no ārzemju klubiem un 13 no vietējiem. Latvijas izlase Ventspilī izcīnīja trīs pārliecinošas uzvaras un vairāki spēlētāji ar savu sniegumu iepriecināja galveno treneri. Īpaši iepriecināja abi jaunie vārtsargi, kuri nākotnē varētu kļūt par sīviem konkurentiem pašreizējiem vārtsargiem. Ne viss izdevās realizējot vairākumu, taču to var skaidrot ar izmaiņām sastāvā. Ventspilī viss bija labi noorganizēts un nekas nebūtu pret atgriezties un aizvadīt šeit spēles vai treniņus.
Nākamais turnīrs izlasei būs Loto cup sacensības Slovākijā, kur pretinieki būs daudz nopietnāki, turklāt paralēli Latvijas klubu izlase spēlēs turnīrā Francijā. Treniņnometne pirms šiem turnīriem tiks aizvadīta 11, 12, 13. decembrī, bet 14. decembrī izlase izlido uz Slovākiju.
Pirms L. Beresņevs klātienē vēlētos apskatīties, kā spēlē Latvijas hokejisti Krievijas Augstākās līgas čempionātā. LHF valde iepazinās arī ar Falck Latvijas atklāto meistarsacīkšu hokejā virslīgā norisi, kurās aizvadīta gandrīz puse regulārā čempionāta spēļu, un negatīvākā tendence ir lielais soda minūšu skaits. Diemžēl problēma ir kļuvusi ļoti aktuāla, jo šobrīd virslīgas spēles apkalpo pieci galvenie tiesneši, kā arī viens kandidāts. Šogad nav arī spēles inspektoru institūcijas, ko iespējams būtu lietderīgi atjaunot.