Latvijas U20 izlase pirmajā pārbaudes spēlē piekāpjas Baltkrievijas U20 izlasei

Pirmajā pārbaudes spēlē Latvijas U20 izlase Rīgas sporta pilī piedzīvoja zaudējumu pret Baltkrievijas U20 izlasi. Ja mūsu izlasei šīs spēles ir pēdējā pārbaude pirms pasaules čempionāta pirmajā divīzijā, tad Baltkrievijas U20 izlasei tas ir tikai sākums garajam gatavošanās ceļam pasaules čempionātam elites grupā, kas sāksies 26. decembrī. Abu komandu sastāvi arī nebija optimālie, jo Baltkrievijas izlasē trūka triju pamatsastāva spēlētāju, un tikpat trūka arī Latvijas U20 izlasei. Savainojuma dēļ malā palika aizsargs Oskars Bārtulis, no Kanādas vēl nav atlidojis uzbrucējs Kaspars Saulietis, bet pamat vārtsargam Kristapam Stiģim tika dota atpūta.

Diemžēl viņa aizstājējs Artūrs Dzelzs vārtos darbojās visai nedroši un pēc četrām ielaistām ripām trešā perioda vidū viņu vārtos aizstāja Nauris Enkuzens, kurš palika sausā.
Savukārt uzbrukumā tika izveidoti ļoti daudzi vārtu gūšanas momenti, īpaši pirmajos divos periodos, taču iedegt sarkano lampu aiz baltkrievu vārtiem traucēja vai nu vārtsarga Vitālija Trusa lieliskā spēle, vai arī mūsējo neprecizitāte. Savukārt baltkrievi savas izdevības izmantoja ļoti prasmīgi.
Kā pēc spēles atzina Latvijas U20 izlases galvenais treneris Leonīds Beresņevs, tad mūsu spēlētāju darbībā bijis jūtams uztraukums, jo galīgais sastāvs vēl nav zināms un katrs no puišiem centās sevi parādīt no labākās puses taču, tas arī radīja spriedzi. Problēmas radījis arī vairākuma realizācija.Pārbaudes spēle7. decembris, Rīgas sporta pils Latvijas U20 izlase – Baltkrievijas U20 izlase 1:4 (0:1, 0:2, 1:1) ProtokolsVārtu guvēji: 4:48 Stepanovičs (Musijenko, Iļjins, avir.) 0:1, 37:53 Stepanovičs (Iļjins, vair.) 0:2, 44:20 Gricinskis (Džeriņš, maz.) 1:2, 46:14 Komarovs (Magdejevs) 1:3, 50:35 Stepanovičs (Korobovs, Sirejs, vair.) 1:4.Vārstargi: Dzelzs (no 52:36 Enkuzens) un Trus Soda minūtes: 16 – 24 (4-10; 4-8; 8-6)