2013. gada pasaules čempionāts hokejā notiks Zviedrijas pilsētās Stokholmā un Malmē, Latvija atsauc savu kandidatūru par labu skandināviem

Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) pusgada kongresā, kas no 20. - 24. septembrim norisinās Kanādas pilsētā Vankūverā, piektdien 21. septembrī tika nolemts, ka 2013. gada pasaules čempionāts norisināsies Zviedrijā. Kā zināms kandidatūru šī čempionāta sarīkošanai bija izvirzījusi arī Latvija, taču tieši pirms balsojuma LHF prezidents Kirovs Lipmans uzstājoties kongresā atsauca Latvijas kandidatūru par labu Zviedrijai, apņemoties pieteikties uz nākamā 2014. gada čempionāta rīkošanu. Šāds taktisks gājiens ievērojami palielina Latvijas ie4spējas iegūt tiesības rīkot 2014. gada pasaules čempionātu hokejā. Sākotnēji bija paredzēts, ka šis jautājums tiks izlemts tikai IIHF 2008. gada ģenerālajā kongresā, taču ņemot vērā faktu, ka 2008. gadā ledus hokejs ar ripu svin savu simtgadi un visa gada garumā paredzēti dažādi pasākumi un svinības, tika nolemts 2013. gada čempionāta mājvietu izvēlēties jau 2007. gada rudenī Vankūverā.

Balsojumā Zviedrijas kandidatūra saņēma 70 no 96 balsīm, 15 balsis saņēma Baltkrievija, Ungārijai tika 8, Čehijai tikai 3 balsis. Apsveikuma runā balsojuma uzvarētājiem Baltkrievijas un Ungārijas pārstāvji paziņoja par vēlmi rīkot 2014. gada pasaules čempionātu hokejā.
2013. gada pasaules čempionāts Zviedrijā norisināsies – galvaspilsētā Stokholmā, kur spēles notiks "Globe Arena" (13 850 skatītāju vietas) un Malmē, kur šobrīd notiek jauna arēnas (ar 12 500 skatītāju vietām) būvniecība.Pēdējo reizi pasaules čempionāts Zviedrijā notika 2002. gadā, un šī būs jau 10. reize, kad pie zviedriem norisināsies pasaules meistarsacīkstes. Pašiem mājiniekiem par sarūgtinājumu savās mājās Zviedrija nekad nav kļuvusi par pasaules čempioni.