Samsung premjerlīgas 25. un 26. janvāra pirms spēļu apskats

Piektdien un sestdien Samsung premjerlīgā tiks aizvadītas 4 regulārā čempionāta spēles. Piektdien Daugavpilī, tiks aizvadīta no trešdienas pārceltā spēle starp HC Big Diamonds un DHK Latgale, šīs pašas komandas vēlreiz turpat tiksies arī sestdien. Savukārt, pārējās 26. janvāra spēles norisināsies Rīgā un tās apkārtnē – Akadēmijas ledus hallē spēlēs LSPA/Rīga un ASK/Ogre, bet Piņķos tiksies abas Samsung premjerlīgas līderkomandas Liepājas Metalurgs un Rīga 2000, turklāt šo spēli tiešraidē TV translēs arī LTV7.

Neapšaubāmi kārtas centrālā spēle būs Piņķos, kur tiksies Liepājas Metalurgs un Rīga 2000, un lai arī lielākā daļa spēļu ir pagājušas līdzīgā cīņā, taču visās 5 regulārā čempionāta spēlēs uzvaras ir izcīnījuši kurzemnieki. Arī pēdējā spēlē trešdien metalurgi savā laukumā apliecināja savu pārākumu pār pašreizējiem čempioniem ar rezultātu 4:2. Vai rīdzinieki spēs šajā sezonā pirmo reizi uzvarēt Liepājas Metalurgu redzēsim sestdien Siemens ledus hallē Piņķos, kā arī televīzijas tiešraidē LTV7.
Interesanta spēle varētu risināties arī Akadēmijas ledus hallē, kur tiksies LSPA/Rīga un ASK/Ogre. Abu šo komandu iepriekšējā spēle Ogrē beidzās tikai pagarinājumā, kurā veiksme uzsmaidīja armijniekiem, kaut gan par šo spēli var teikt, ka studenti izlaida uzvaru no rokām. Ņemot vērā iepriekšējās spēles peripetijas spraigs mačs gaidāms arī sestdien Akadēmijas ledus hallē, kur pēc abu komandu lūguma nomainīts spēles sākuma laiks.
Divās spēlēs Daugavpilī tiksies Samsung premjerlīgas 5. un 6. komanda, turklāt igauņi šobrīd atrodas pozīciju augstāk, un tas šo cīņu varētu padarīt vēl intriģējošāku. Tomēr samērojot abu komandu sastāvus par favorītiem abās spēlēs būtu nosaucami daugavpilieši, jo Big Diamonds sastāvu pēdējā laikā pametuši praktiski visi leģionāri (palikuši 2), bet Latgale pirms izslēgšanas spēlēm turpina pastiprināt sastāvu. Kā pēdējos Latgale ir pieteikusi divus slovāku uzbrucējus Lukasu Mucha (1985) un Lukasu Pek (1987), kā arī Sergeju Seņinu (1972) no Big Diamonds.
Piektdiena, 25. janvāris, plkst. 19.00, Daugavpils ledus halle (Daugavpilī)
118. HC „Big Diamonds” – DHK „Latgale” (Galvenais tiesnesis R. Jučers, līnijtiesneši A. Korsaks un P. Pumpiņš)
Sestdiena, 26. janvāris, plkst. 14.00, Siemens ledus halle (Piņķos)
119. HK „Rīga 2000” - SK „Liepājas Metalurgs” (Galvenais tiesnesis A. Borisovs, līnijtiesneši A. Eglītis un E. Briedis) LTV 7 tiešraide
Sestdiena, 26. janvāris, plkst. 13.30, Akadēmijas ledus halle (Rīgā)
120. SK „LSPA/Rīga” - HK „ASK/Ogre” (Galvenais tiesnesis R. Garda, līnijtiesneši K. Zuševics un J. Laicāns)
Sestdiena, 26. janvāris, plkst. 17.00, Daugavpils ledus halle (Daugavpilī)
121. DHK „Latgale” – HC „Big Diamonds” (Galvenais tiesnesis R. Jučers, līnijtiesneši A. Korsaks un P. Pumpiņš)
Visu spēļu ONLINE translācijas internetā skatāmas Samsung premjerlīgas mājas lapā - www.samsungliga.lv