Latvijas izlase pēdējā spēlē zaudē Vācijai un neiekļūst ¼ finālā

Latvijas un Vācijas izlašu spēles rezultāts īpaši nozīmīgs bija mūsējiem, jo kaut viens izcīnīts punkts šajā mačā ļautu Latvijai iekļūt pasaules labāko astoņu izlašu skaitā (1/4 finālā). Savukārt, vāciešiem uzvara šajā spēlē ļautu apsteigt Latviju gan šī čempionāta beigu tabulā, gan arī panākt IIHF reitingu tabulā.

Jau no paša spēles sākuma Latvijas izlases hokejisti parādīja, ka ir apņēmības pilni šajā mačā paņemt sev nepieciešamos punktus, un nodrošināt vietu ¼ finālā. Latvijas izlase spēles pirmos divus periodus aizvadīja ļoti organizēti, neļaujot vāciešiem izvērsties visduszonā, lai brīvi veidotu savus uzbrukumus. Latvijas izlase spēlēja ļoti kompakti un sabalansēti, ātri šķērsojot vidējo zonu un bīstami apdraudot Vācijas izlases vārtus. Arī salīdzinoši ātri gūtie vārti deva papildus pārliecību par saviem spēkiem un ticību uz panākumu šajā mačā. Tomēr arī vācieši jau spēles sākumā nodemonstrēja, ka neko dāvināt latviešiem negrasās. Pirmās trešdaļas beigās vairākumā gūtie izlīdzinājuma vārti, Vācijas izlasei ļāva pirmajā pārtraukumā doties visai labā noskaņojumā, jo Latvijas izlases pārsvars pirmajās 20 minūtēs bija neapšaubāms (metienu attiecība 17-8 Latvijas labā). Otro periodu Latvijas izlase iesāka tikpat apņēmīgi kā pirmo, un arī turpināja pārliecinoši kontrolēt notikumus laukumā, un tas deva rezultātu, jo gan Miķeļa Rēdliha un Mārtiņa Karsuma gūtie vārti ļāva mūsējie pirms pēdējās trešdaļas justies visai komfortabli un cerīgi. Taču trešajā periodā aina laukumā krasi mainījās, jo Latvijas izlases darbībās parādījās noguruma pazīmes, kā rezultātā sāka veidoties pārrāvumi starp aizsardzības un uzbrukuma līnijām. Šo brīvo teritoriju laukuma centrā ļoti prasmīgi arī izmatoja Vācieši, kuri aktivizēja savas darbības laukumā, sākot diktēt gan tempu, gan arī notikumus laukumā. Arvien biežāk Vācijas izlases hokejisti viesojās Edgara Masaļska sargāto vārtu tuvumā, un ļoti prasmīgi izmantoja šķiet Latvijas izlases lielāko trūkumu šajā pasaules čempionātā – spēli savu vārtu priekšā. Četrus no pieciem vārtiem vācieši guva no Latvijas izlases vārtu priekšas, un arī pirmo vārtu guvumā, kad ripa vārtu līniju šķērsoja pēc tāla metiena, mūsu vārtsargam ļoti traucēja vāciešu hokejists. Jau trešo spēli pēc kārtas mūsu hokejisti ne pārāk veiksmīgi aizvadīja pēdējo trešdaļu. Spēlē pret Somiju to varēja norakstīt uz pretinieku pārākumu meistarībā, tomēr jāatceras, ka arī mačā pret norvēģiem Latvijas izlase 3. periodā atdeva sāncenšiem iniciatīvu, un tikai ziemeļnieku pieredzes un meistarības trūkums neļāva viņiem panākt pozitīvu rezultātu. Savukārt, Uves Kruppa trenētā Vācijas izlases šādu vaļību Latvijas izlasei nepiedeva, un izšķīra šī mača likteni, uzvarot ar 5:3. Spēles beigās, kad vajadzēja lauzt spēles gaitu, Latvijas izlases hokejistiem pietrūka gan fizisko spēku, gan pieredzes, jo emocijas tomēr atbildīgā brīdī ņēma virsroku. Šķiet pārsteigtākie un arī priecīgākie par šī mača iznākumu bija Norvēģijas izlases hokejisti, kas Halifaksas Metro Centra tribīnēs klātienē noskatījās kā vācieši viņus ieceļ labāko 8 izlašu skaitā.
Tomēr negribētos kaut ko pārmest mūsu hokejistiem, jo kopumā ņemot Latvijas izlase aizvadīja labu čempionātu, kurā atjauninātā izlase ir ieguvusi neatsveramu pieredzi. Latvijas izlasē ir parādījušies jaunie līderi visās līnijās, kuri vēl ir gados jauni, un vēl visai ilglaicīgā periodā varēs kaldināt Latvijas hokeja uzvaras. Protams, žēl, ka netika izmantota ļoti reāla iespēja iekļūt astotniekā, bet tāds ir sports, un ir visi priekšnoteikumi, lai Latvijas izlase šādā sastāvā arī turpmāk priecētu līdzjutējus ar saviem panākumiem pasaules čempionātos.
2008. gada Pasaules čempionāts hokejā.Kvalifikācijas raunds F apakšgrupa.
2008. gada 12. maijs, Halifax Metro Centre
Latvijas izlase – Vācijas izlase 3:5 (1:1, 2:1, 0:3 ) Spēles gaita
Vārtu guvēji:
5:01 Vasiļjevs (Karsums, Laviņš) 1:0,
18:45 Schmidt (Ullmann, vair.) 1:1,
25:48 Rēdlihs 2:1,
27:23 Wolf (Hackert) 2:2,
31:39 Karsums (Vasiļjevs, Ņiživijs) 3:2,
47:51 Hackert (Busch) 3:3,
50:40 Seidenberg (Ullmann, Renz) 3:4,
52:51 Ullmann (Felski) 3:5,Metieni: 34 – 29 (17-8, 12-8, 5-13)Vārtsargi: Masaļskis (no 58:36 – 59:00 tukši vārti) - PatzoldSoda minūtes: 42 - 24