23. maijā Irbi uzņems IIHF Slavas zālē

Pasaules hokeja čempionāta pēdējā dienā – 23. maijā – leģendārais latviešu vārtsargs Artūrs Irbe tiks uzņemts Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) Slavas zālē, vēsta IIHF mājaslapa internetā.

Pērnā gada nogalē, kad tika paziņoti jaunie Slavas zāles iemītnieki, IIHF prezidents Renē Fāzels sacīja: "Biju vizītē Vankūverā un sanāca tā, ka tajā pašā laikā viesojās Artūrs Irbe ar Vašingtonas "Capitals", kur viņš ir vārtsargu treneris. Tas man deva unikālu iespēju pastāstīt viņam, ka viņš ir izvēlēts Slavas zālei (parasti tiek izsūtīti speciāli paziņojumi - aut.). Esmu ļoti priecīgs par Artūru. Viņš ir pirmā patiesā Latvijas izlases superzvaigzne."

IIHF uzsver, ka Irbe ir pēdējais augumā mazais vārtsargs, kas ilgus gadus bijis viens no galvenajiem izlases panākumu kaldinātājiem. 1991. līdz 2004. gadam Irbe spēlējis Nacionālajā Hokeja līgā un vienmēr ar lepnumu pārstāvējis arī Latvijas izlasi. Šobrīd Irbe ir NHL kluba Vašingtonas "Capitals" vārtsargu treneris. Līdz šim vienīgais latvietis IIHF Slavas zāles pārstāvis bija Helmuts Balderis, kuru tur uzņēma 1998. gadā.

Izmantotie resursi:
iihf.com