Japānas U-18 dalība zem jautājuma zīmes

Pēc traģiskiem notikumiem, kad Japānas piekrasti satricināja spēcīga zemestrīce, tās sociālā dzīve ir praktiski apstājusies, līdz ar to nav skaidrs arī Japānas U-18 hokeja izlases piedalīšanās šī gada jauniešu 1. divīzijas pasaules čempionātā, kas no 11. līdz 17. aprīlim norisināsies Rīgā.

Japānas Hokeja asociācija sasauca treneru un komandas pārstāvju sapulci, kurā izvērtēja radušos situāciju. Sapulcē tika spriests par visu Japānas hokeja izlašu gatavību startēt pasaules čempionātos. Šobrīd lēmums par atteikšanos no startiem pasaules čempionātos vēl nav pieņemts, tomēr, kā atzīst Japānas hokeja saimniecības vadītāji, jautājums ir atklāts un iespējams, ka visas Japānas hokeja izlases, kurām pavasarī ir paredzēts startēt pasaules čempionāts, tiks atsauktas no dalības.

Līdz ar to, arī U-18 pasaules čempionāts varētu noritēt bez Japānas jauniešu komandas. Tāpat zem jautājuma zīmes ir Japānas lielās izlases starts 1. divīzijas pasaules čempionātā, kā arī sieviešu izlases dalība 1. divīzijas pasaules čempionātā, kurā viena no pretinieku komandām ir Latvijas izlase.