LHF valdes sēdes 23. maija lēmumi

23. maijā notika Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valdes sēde. Dienas kārtībā bija jautājumi par:
- Nacionālās izlases sniegumu;
- U-18 izlases sniegums;
- U-20 izlases sniegums;
- Sieviešu izlases sniegums;
- Gatavošanās 2011./12. g sezonai.

Par Latvijas nacionālās hokeja izlases startu pasaules čempionātā Slovākijā atskaitījās Latvijas nacionālās izlases treneris Oļegs Znaroks. Viņš atzina, ka pasaules čempionātā tika iegūta 13. vietā, kaut gan bija pelnījuši vairāk. Mūsu apakšgrupa bija stiprākā, labi spēlējām pret visām komandām. Ar Dāniju bija grūti, trešajā periodā „nomētājām” viņus, beigās nepaveicās. Spēle ar Slovēniju bija slikta, jo spēlējām nākamajā dienā pēc spēles ar Dāniju. Mums nebija tiesību pamest augstāko divīziju. Kopumā uzskatu, ka komanda parādīja labu sniegumu. Visi strādāja par 100 procentiem.
Kā atzina Latvijas izlases ģenerālmenedžeris Sandis Ozoliņš, no LHF puses tika izdarīts viss maksimālais, lai sagatavotos un startētu pasaules čempionātā.
LHF valde izskatīja nacionālās hokeja izlases startu pasaules čempionātā un pamatojoties uz to, ka uzdevums netika izpildīts, pieņēma lēmumu atbrīvot izlases oficiālās personas (izlases personālu), kuras tika pieteiktas pasaules čempionātam. Tajā pašā laikā, LHF valdei līdz šī gada 1. novembrim būs jāatrisina situācija, formējot jaunu Latvijas nacionālas hokeja izlases vadību. LHF prezidents Kirovs Lipmans un LHF valdes locekļi pateicās Oļegam Znarokam par darbu piecu gadu garumā, uzsverot, ka nav teikts, ka neviens no izlases personāla nevarētu atgriezties izlasē.

Par Latvijas U-18 hokeja izlases sniegumu atskaitījās tās galvenais treneris Ēriks Miļuns. Galvenais treneris uzsvēra, ka uzdevums tika izpildīts, tika iegūta pirmā vieta un ceļazīme uz augstāko divīziju. Gatavojoties pasaules čempionātam un čempionāta laikā LHF visu nodrošināja, gan treneri, gan vadība darīja visu, lai sasniegtu maksimālo rezultātu. Labs čempionāts, visas spēles uzvarētas pārliecinoši. Nākotnē būtu jāgatavojas vēl nopietnāk, jo augstākajā divīzijā vāju komandu nav.
LHF valde novērtēja Latvijas U-18 izlases sniegumu kā labu.

Par Latvijas U-20 hokeja izlases sniegumu atskaitījās vecākais treneris Leonīds Beresņevs. Beresņevs atzina, ka izcīnot piecas uzvaras piecas spēlēs tika iegūta pirmā vieta, aizstājot aiz muguras mājiniekus Baltkrievus. Tādējādi uzdevums tika izpildīts. Sezonas laikā piedalījāmies trijos turnīros, kopumā apskatījām 32 kandidātus. Lielās izlases gatavošanās posmā tika iekļauti četri junioru izlases spēlētāji, no kuriem Ronalds Ķēniņš spēlēja arī pasaules čempionātā Slovākijā. Elites divīzijai būs jāgatavojas daudz nopietnāk.
LHF valde atzina, ka nākotnē galvenais uzdevums būtu saglabāt vietu augstākajā divīzijā, kopumā novērtējot U-20 izlases startu kā labu.

Par Latvijas sieviešu izlases startu pasaules čempionātā atskaitījās sieviešu izlases vecākais treneris Ģirts Ūdris, kurš atzina, ka izlase ir atgriezusies 1. divīzijā un no pirmās dienas cīnījās par medaļām. Esam 11. v ietā pasaulē. Uzskatu, ka no 7. līdz 11. vietai droši varam cīnīties. „Laima”, „Zemgale”, „Sāga” spēlētājās veidoja izlases kodolu. Ar LHF atbalstu visi jautājumi tika atrisināti. Nebija nekādu problēmu un iebildumu.
LHF valde skaidroja, ka ar sieviešu hokeju ir problēmas visā pasaulē. IIHF veido speciālu atbalsta programmu. LHF valde novērtēja, ka komanda nostartēja savu iespēju robežās.

Rīt, 24. maijā tiks rīkota gan virslīgas, gan jaunatnes čempionāta direktorāta sanāksme, kurā tiks ieskicēta jaunā 2011./12. gada sezona.