Ģenerālsekretāru samits Vierumaki

Trešdien – 29. jūnijā, Somijas pilsētā Vierumaki noslēdzās divu dienu hokeja federāciju ģenerālsekretāru samits.

Latvijas Hokeja federāciju (LHF) šajā samitā pārstāvēja tās ģenerālsekretārs Māris Baldonieks. Kā atzina Baldonieks, samita dienas kārtībā tika apspriesti jautājumi par federāciju sadarbību ar vietējām hokeja līgām, starptautiskajiem transfertiem, par bērnu un jaunatnes hokeja attīstību – treniņprogrammu izveidi, izmantojot jaunākās tehnoloģijas. Tika runāts par hokeja attīstību valsts reģionos un mijiedarbību ar hokeja federāciju.

Samita laikā tika prezentēta Šveices Hokeja federācijas struktūra, kā arī tika klāstīts, kā tās darbība izpaužas realitātē. Visiem klātesošajiem bija lieliska iespēja iepazīties kā strādā un savu ikdienas darbu plāno viena no vadošajām Eiropas hokeja federācijām. Pagājušajā gadā ar līdzīgu prezentāciju uzstājās Vācijas Hokeja federācijas pārstāvis.

Tajā pašā laikā tika prezentēta hokeja rokas grāmata – Online pamācība hokeja arēnu būvniecības uzsākšanai. Rokasgrāmatā ir iekļauti zīmējumi, attēli, tehniskie dati par katru no četru pamatveidu hokeja arēnu projektiem. Ar šo lietotājs varēs piekļūt jaunākajām ziņām un informācijai, lai iepazītos ar jaunāko tehnoloģiju būvniecības metodēm. Šī rokasgrāmata ir redzējuši ilgu attīstības ceļu, sākot no idejas komitejas iekšienē līdz tās realizācijai. Mēs esam lepni, ka varam šo rokasgrāmatu padarīt pieejamu visai starptautiskajai hokeja sabiedrībai, teica IIHF viceprezidents Kalervo Kummola. Sīkāku informāciju skat. šeit iihf-arenaguide.com
.