2018.gada ziemas olimpiskās spēles notiks Dienvidkorejā

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) balsojumā par 2018.gada ziemas olimpisko spēļu organizēšanu uzvarēja Dienvidkorejas pilsēta Pjenčana.

Pjenčana aizklātajā balsojumā cīņā par tiesībām organizēt ziemas olimpiādi pārspēja Vācijas pilsētu Minheni un Francijas pilsētu Anesī. Pjenčana kandidēja arī uz 2010. un 2014.gada ziemas olimpisko spēļu rīkošanu, taču nesekmīgi. 2010.gadā olimpiskās spēles rīkoja Vankūvera (Kanāda), bet 2014.gadā nozīmīgo pasākumu rīkos Soči (Krievija).

Pjenčana kļuvusi par pirmo Āzijas pilsētu ārpus Japānas, kam būs gods organizēt ziemas olimpiskās spēles. Japānā ziemas olimpiāde notikusi divreiz – 1972.gadā Sapporo un 1998.gadā Nagano.

Latvijas hokeja valstsvienība ir pēdējo trīs ziemas olimpisko spēļu dalībniece. 2012. pasaules čempionāts būs noteicošais komandu dalībai ziemas olimpiskajās spēlēs 2014. gadā Sočos. Pēc IIHF reitinga pirmās deviņas komandas automātiski tiek pamatturnīrā, kamēr pārējās trīs tiek noteiktas kvalifikācijas turnīrā. Ja ņemam vērā šī gada IIHF rangu, tad Latvijas izlase tajā ieņem 12. vietu un kvalifikācijas turnīru uzsāktu no otrās kārtas, kur sacenstos ar Dāniju (13. vieta), Slovēniju (18. vieta) un ceturtās kvalifikācijas grupas uzvarētāju. Kvalifikācijas turnīra norises laiks ir plānots 2013. gadā no 7. līdz 10. februārim.