Iepazīšanās ar Virslīgas komandām

Foto: Oļegs Siračenko

Dodam nelielu ieskatu un vērtējumu jaunai Latvijas atklātās virslīgas hokeja čempionāta sezonai. Sīkāku un detalizētāku komandas sastāvu var aplūkot LHF mājas lapas sadaļā čempionāti/Latvijas čempionāts.

Liepājas Metalurgs 2

Iepriekšējā sezonā: regulārais čempionāts – 2 vieta; play-off – 1. vieta
Galvenais treneris: Valerijs Kuļibaba, treneris: Aleksandrs Cicurskis
Mājas halle: Liepājas metalurgs Ledus halle

Šosezon komandas kodolu veidos spēlētāji, kuri sava kluba krāsas pērn aizstāvēja Baltkrievijas jaunatnes čempionāta. Paredzams, ka līdera nastu uzņemsies bijušie juniori: vārtsargs - Nauris Grīnvalds, aizsarg - Gatis Brūders, uzbrucēji - Toms Tiļļa un Ģirts Jansons, kurš atgriezies no Somijas. Protams, nozīmīga loma būs vairākiem 1994. gadā dzimušajiem hokejistiem, kuri reāli kandidē uz Latvijas U-18 izlasi, dalībai pasaules čempionātā Čehijā.

Ozolnieki-MONARCH

Iepriekšējā sezonā: regulārais čempionāts – 1 vieta; play-off – 2. vieta
Galvenais treneris:Sergejs Povečerovskis, treneris: Arvīds Manovskis, Guntars Paste
Mājas halle: Inbox.lv ledus halle

Tāpat kā liepājniekiem vairāki komandas līderi ir devušies prom, tomēr Monarhu vadība komandas kodolu ir spējuši saglabāt. Šīs sezonas skaļākie komandas uzvārdi ir Ignatjevs, Sējējs, Ābols, Cipruss. Kaut gan profesionālā līmenī šīs hokeja leģendas ir beigušas spēlēt, tomēr pagājušā gada fināls pierādīja, ka bez nopietnas treniņu prakses tie ir spējīgi parādīt atzīstamu sniegumu. Komandā ir palikuši Durdins, Romanovskis, Bisenieks, Šiškovičs u.c. Klāt nācis, Latvijas U-20 izlases bijušais aizsargs Kārlis Kalvītis un Edgars Lipsbergs, kuri pērn rūdījās MHL komandā HK „Rīga”. Komandas mērķis ir viens - izcīnīt čempiona titulu.

DHK Latgale

Iepriekšējā sezonā: regulārais čempionāts – 3. vieta
Galvenais treneris: Jurijs Agureikins, treneris: Igors Martjušovs
Mājas halle: Daugavpils ledus halle

Šogad daugavpiliešiem būs grūti nosargāt pērn izcīnīto trešo vietu. Praktiski visa komanda pameta finansiāli apgrūtināto Latgali. Komandai ir pievienojušies virkne jauno spēlētāju, kuri pagājušā sezonā startēja LBJMH. Līdera nastu uz saviem pleciem būs jānes Eduardam Bullītim un Sandim Virkstenim.

SMScredit.lv

Iepriekšējā sezonā: regulārais čempionāts – 4. vieta
Spēlējošais treneris: Aleksandrs Kerčs
Mājas halle: Inbox.lv ledus halle

Arī šajā sezonā SMScredit.lv čempionāta pieteikumā ir atrodami spēlētāju uzvārdi, kuri vēl nesen pārstāvēja Latvijas izlasi pasaules čempionātos. Viens no tādiem ir Aleksandrs Jerofejevs. Klāt ir nākuši Aleksandrs Kerčs juniors un Ronalds Cinks. Tāpt kā pērn, komandas krāsas aizstāves Mareks Jass, Edgars Žaltkovskis, Vladislavs Vodolažskis u.c. Spēlēt un trenēt komandu ir uzņēmies pagājušā Latvijas čempionāta vērtīgākais hokejists – Aleksandrs Kerčs seniors.

JLSS/Zemgale

Iepriekšējā sezonā: regulārais čempionāts – 5. vieta
Galvenais treneris: Jevģēnijs Linkēvičs, treneris: Miks Golubovičs
Mājas halle: Latvijas Krājbankas ledus halle

Šogad komandas pieteikumā nav atrodami brāļu Āboltiņu uzvārdi, tāpat arī daudzu citu, kuri ir devušies uz citām komandām. Šogad Jelgavas komanda ir nokomplektēta vājāk nekā pērn, tomēr pilsētas godu turpinās aizstāvēt Lauris Džeriņš, Hārdijs Pārādnieks, Ēriks Ozollapa, Guntis Pujāts u.c.

Elektrēnu Energija

Iepriekšējā sezonā: regulārais čempionāts – 6. vieta
Galvenais treneris: Jurijs Čuhs, treneris: Sergejs Krumkacs
Mājas halle: Viļņas Pramogu Arena

Praktiski līdz pēdējam brīdim nebija zināms, vai Lietuvas komanda arī šosezon startēs Latvijas virslīgā. Lietuviešu komanda ir vienojusies ar visiem deviņiem virslīgas klubiem un uz šo vienošanās pamata tā piedalīsies Latvijas atklātajā virslīgas hokeja čempionātā. Pēc reglamenta ir noteikts, ka Elektrēnu komanda startēs tikai regulārajā čempionātā, līdz ar to turnīrs Energijai beigsies 11. martā. Komandas sastāvs ir praktiski nemainīgs, prom ir aizgājis komandas līderis Verenis, kurš pārgāja uz Liepājas metalurgs galveno komandu. Komandas krāsas turpinās aizstāvēt Lietuvas Hokeja federācijas prezidents Petras Nauseda.

HS Rīga/Prizma

Iepriekšējā sezonā: regulārais čempionāts – 7. vieta
Galvenais treneris: Ēriks Miļuns, treneris: Gints Bikars, Gundars Gailis
Mājas halle: Volvo Sporta Centra ledus hallē

Šosezon Ērika Miļuna komanda startēs divās frontēs: MHL „B” divīzijas čempionātā un Latvijas virslīgā. Pērn Prizma, izcīnot septīto vietu regulārajā čempionātā, nodrošināja sev dalību izslēgšanas spēlēs. Šogad šo uzdevumu izpildīt būs divtik grūti, jo pēc LHF virslīgas reglamenta tikai labākās sešas vienības cīnīsies par Latvijas čempionāta nosaukumu. Prognozējami, komandas līderi šajā sezonā būs vārtsargs – Henrijs Ančs, aizsargi – Aigars un Ričards Bērziņi, uzbrucēji – Henrijs Uzraugs, Artūrs Valdmanis.

HS Rīga/LSPA

Iepriekšējā sezonā: regulārais čempionāts – 8. vieta
Galvenais treneris: Konstantīns Grigorjevs
Mājas halle: LSPA ledus halle

Studenti pagājušajā sezonā izslēgšanas spēlēs tika kā caur adatas aci, proti, tikai par diviem punktiem apsteidzot HK Ogre. Šogad komandai, visdrīzāk būs līdzīgs uzdevums, nepalikt pēdējiem. Komandā ir pieaicināti spēlētāji bez skaļiem uzvārdiem, tomēr no Konstantīna Grigorjeva vadītās komandas varēs sagaidīt arī pa kādam pārsteigumam.

HK Rīga 95

Iepriekšējā sezonā: virslīgā nepiedalījās
Galvenais treneris: Vjačeslavs Nazarovs, treneris: Andrejs Ignatovičs
Mājas halle: LSPA ledus halle

Vienīgā komanda, kura Latvijas virslīgā būs pārstāvēta tikai ar 1995. gadā dzimušajiem hokejistiem. Būs grūti spēlēt pret vecākiem un rūdītākiem spēlētājiem, tomēr lieliska pieredze virslīgā noteikti dos jaunu atspērienu spēlētāju izaugsmei. Paralēli Virslīgas čempionātam, HK Rīga 95 startēs arī Pēterburgas atklātajā jaunatnes čempionātā.

HK Juniors

Iepriekšējā sezonā: nepiedalījās
Galvenais treneris: Aigars Cipruss, treneri: Aigars Razgals, Gunārs Krastiņš
Mājas halle: Inbox.lv ledus halle

HK Juniors ir praktiski Latvijas U-18 izlases bāzes komanda. Interesanti būs pavērot HK Juniors un HS Rīga/Prizma dueļus, jo abas komandas startēs arī MHL „B” divīzijas čempionātā. Laba spēļu pieredze jaunajiem spēlētājiem, gatavojoties pasaules čempionātam elites divīzijā, kas pavasarī notiks Čehijā.