Arī meitenes spēlē hokeju

Foto: SHK "Laima"

Kamēr vīri ar nopietnām sejām mēģina dabūt ripu vārtos iekšā, mūsu daiļā dzimuma pārstāves pozitīvā un jautrā gaisotnē pagājušo svētdien „Daugavas” un „Akadēmijas” ledus hallēs atzīmēja IIHF pirmo sieviešu hokeja dienu.

Sieviešu hokeja dienas aktivitātes no plkst. 10:00 „Daugavas” ledus hallē uzsāka SHK „Sāga”. Sāgas meitenes aicināja visus interesentus uz atklāto treniņu, kā arī izmēģināt sevi uz ledus. Visiem klātesošiem bija lieliska iespēja, ilggadējās Latvijas izlases spēlētājās Ingūnas Lukševicas vadībā, iepazīt šo skaisto sporta veidu, kurā cīnās ne tikai vīri.

Plkst. 19:00 „Akadēmijas” ledus hallē ar devīzi „Arī meitenes spēlē hokeju” Sāgas meiteņu stafeti pārņēma SHK „Laima”. Visām meitenēm, kuras ar interesi apmeklēja šo pasākumu bija iespēja ietērpties īstajā hokeja formā un izmēģināt sevi uz ledus, saspēlējoties ar vienu no perspektīvākajām jaunajām hokejistēm Līgu Miljoni, kura jau paspējusi sevi parādīt kā vienu no rezultatīvākajām spēlētājām Latvijas sieviešu čempionātā un LBJMH zēnu konkurencē. Bija iespēja pavērot pieredzējušas Latvijas izlases aizsardzes Olitas Liepiņas darbību ar nūju un ripu.

Pasākumā neizpalika arī dažādas veiklības stafetes un konkursi. Tika parūpēts arī par balvām un piemiņas veltēm. Visi pasākuma apmeklētāji un organizatori bija vienisprāti, ka šāds pasākums ir jāorganizē arī turpmāk. Pēc starptautiskās sieviešu hokeja dienas pasākumu beigām vairākas meitenes izteica vēlmi trenēties hokejā un apgūt šīs burvīgas spēles prasmes un kas to lai zina, varbūt kādreiz izaugt līdz Latvijas izlases līmenim.

Ar iespaidiem par pirmo sieviešu hokeja dienu dalījās Latvijas izlases visu laiku rezultatīvākā spēlētāja (110 spēlēs 81 vārti) Inese Geca-Miljone: Bija patīkami redzēt, ka ir tik daudz jaunu meiteņu, kuras vēlējās pamēģināt, kā tad ir slidot īstā hokeja formā. Un kā izrādījās pēc treniņa, visas meitenes kā viena, apgalvoja, ka tas bija pavisam savādāk un fantastiskāk, nekā vienkārši aiziet uz masu slidotavu un paslidināties. Meitenes apguva dažādus jaunus hokeja "knifiņus", par kuriem agrāk pat nevarēja iedomāties. Paldies „Laimas” meitenēm, kuras organizēja un aktīvi piedalījās pasākuma norisē, paldies visiem apmeklētajiem par interesi! Tiekamies atkal uz ledus!

Treniņš ar SHK "Laima" meitenēm "Akadēmijas " ledus hallē, Foto: SHK "Laima"

Viens pret viens: pieredze pret jaunību, Foto: SHK "Laima"

Sāgas meitenes palīdz spert pirmos soļus sieviešu hokejā, Foto: SHK "Sāga"

Sieviešu hokeja dienas dalībnieces "Daugavas" hokeja hallē, Foto : SHK "Sāga"