LHF disciplinārās komisijas sēdes protokols Nr. 1

1. Par „Ozolnieki/Monarch” spēlētāja Andreja Utāna noraidījumu no laukuma uz 25 minūtēm par rupjību. 8. oktobra spēlē starp HS „Rīga/Prizma”- „Ozolnieki/Monarch” komandām.
Nolēma:
1.1. Pamatojoties uz LHF DSN punktiem 7.2 un 24, kā arī spēles tiesneša ziņojumu diskvalificēt Andreju Utānu uz divām (2) virslīgas spēlēm , no kurām obligāti izlaižama viena, bet otru iespējams aizstāt ar soda naudu.
2. Par HK Tukums hokejista Miķeļa Pāvelsona noraidījumu no laukuma uz 25 minūtēm par sitienu ar celi pretiniekam HS „Rīga 96/97” – HK Tukums 8. oktobra spēlē.
Nolēma:
2.1.Pamatojoties uz LHF DSN punktiem 14 un 24. diskvalificēt Miķeli Pāvelsonu uz četrām (4)U 16 grupas spēlēm no kurām obligāti izlaižamas divas, bet divas iespējams aizstāt ar soda naudu.
3. Par savlaicīgu dokumentu (pārejas kartes) nenokārtošanu un līdz ar to nepieteikta hokejista iesaistīšanu spēlē š.g. 25. septembrī „Venta 2002/HK Tukums” U 14 grupas komandas sastāvā.
Nolēma;
3.1. Pamatojoties uz LHF DSN punktu 24 par nepieteikta spēlētāja izlaišanu laukumā aizrādīt „Venta 2002/HK Tukums” klubu vadībai par savlaicīgu dokumentu nesakārtošanu un līdz ar to radušos LBJMH nolikuma pārkāpumu.
3.2. Brīdināt „Venta 2002/HK Tukums” vadību, ka atkārtošanās gadījumā klubi tiks sodīti ar naudas sodu atbilstoši LHF „Disciplināro sodu nolikumam”.
4. Par SK „Rīga” hokejista Oskara Batņas lamāšanos ar necenzētiem vārdiem un tiesneša apvainošanu 1. oktobra spēlē starp SK „Rīga” – „Energija” komandām.
Nolēma:
4.1. Pamatojoties uz LHF DSN punktiem 9. un 24. diskvalificēt Oskaru Batņu uz trīs (3) virslīgas spēlēm.
5. Par SK „Liepājas metalurgs” iesniegumu hokejista Jāņa Lazdāna pārejas sakarā.
Nolēma:.
5.1. Sakarā ar to, ka Daugavpils hokeja kluba spēlētājs Jānis Lazdāns pārejas periodā, pamatojoties uz mutisku vienošanos, izteica vēlēšanos pāriet no Daugavpils kluba uz Liepāju un liepājnieku izņemto un apmaksāto pārejas karti, kuru parakstījis arī J. Lazdāns, tādējādi sākumā piekrītot, bet vēlāk mutiski atsaucot savu pāreju, viņš radījis SK „Liepājas metalurgs” komandai materiālus zaudējumus Ls 65, uzdot J. Lazdānam atmaksāt Liepājas klubam radušos materiālos zaudējumus līdz š. g. 19. oktobrim.
5.2. Naudas neatmaksāšanas gadījumā LHF disciplinārā komisija patur tiesības atgriezties pie šī jautājuma izskatīšanas, lai lemtu par J. Lazdāna kā Daugavpils hokeja kluba spēlētāja licences anulēšanu