Latvijas hokeja 80. gadskārtu atzīmēs ar Latvijas un Krievijas veterānu spēli

Otrdien, 18. oktobrī „Arēnā Rīga” Latvijas hokeja 80. gada dienas svinībām veltītajā preses konferencē tika atklāts, ka 4. decembrī, svinību ietvaros, tiks aizvadīta Latvijas un Krievijas veterānu draudzības spēle.

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans kārtējo reizi pauda sarūgtinājumu, par valsts niecīgo interesi par hokeju un sportu kopumā, uzsverot, ka ar vai bez valsts atbalsta šis nozīmīgais notikums tiks atzīmēts jebkurā gadījumā. Uzskatu, ka valstij ir jāpiedalās šajā nozīmīgajā pasākumā, jo tiks uzaicināti ārvalstu viesi, gan no IIHF, gan no citu valstu hokeja federācijām, tā Lipmans.

Viena no svinību sastāvdaļām būs Latvijas un Krievijas veterānu draudzības spēle „Arēnā Rīga”. Kā atzina LHF prezidents, tad šajā spēlē piedalīsies bijušie hokejisti vecumā no 40 līdz 60 gadiem. LHF prezidents atklāja, ka Latvijas veterānu hokeja izlasi pārstāvēs visiem pazīstamie izbijušie Latvijas hokejisti.

Bez jau pieminētās veterānu draudzības spēles, 4. decembrī ar speciālu goda zīmi tiks apbalvoti vairāki hokeja izcilnieki. Pēdējā LHF kongresā tika apstiprināta Latvijas hokeja goda zīmes dibināšana un ar speciālas komisijas lēmumu šī goda zīme tiks piešķirta ar hokeju saistītām personām par viņu ieguldījumu Latvijas hokejā. Preses konferencē izskanēja viedoklis, ka 4. decembris varētu kļūt par tradicionālu hokeja vēstures atzīmēšanas dienu, kurā tiktu pasniegta šī hokeja goda zīme.

Tajā pašā laikā LHF prezidents Kirovs Lipmans izteica lielu pateicību „Arēna Rīga” vadībai: paldies „Arēna Rīga” direktoram Edgaram Buncim, kurš aktīvi ir iesaistījies šī nozīmīgā pasākuma organizēšanā.

Savukārt Edgars Buncis preses konferencē uzsvēra par savu pienākumu un „Arēna Rīga” goda lietu ieviest ideju par vēstures faktu atēnošanu un hokeja muzeja radīšanu „Arēnā Rīga” telpās: Mēs palīdzēsim LHF sarīkot šo pasākumu, papildus tam kopš pavasara mēs jau strādājam pie hokeja vēstures ekspozīcijas izstrādes „Arēnā Rīga”, kas atēnotu Latvijas hokeja 80 gadus ne tikai vēsturiskā gadu griezumā, bet arī notikumu griezumā. Jau šobrīd pie „Arēnas Rīga” trešā stāva sienām ir publiski pieejama Anduļa Kluča ekspozīcija, kurā ir ietverta informācija par vairāku gadu desmitu notikumiem Latvijas hokejā. Pēc 4. decembra šī ekspozīcija tiks nomainīta uz daudz detalizētāku hokeja vēstures izklāstu.

LHF izpilddirektors Ēvalds Grabovskis, kurš nopietni ir pievērsies Latvijas hokeja vēstures apkopošanā atzina: lai arī ikdienā dzīvojam līdzi hokejam un pārdzīvojam par mūsu veiksmēm un neveiksmēm, ikvienam jāizprot, no kurienes esam nākuši, kur ir mūsu saknes. Saprotam, ka šie 80 gadi ir nopietns skaitlis, jo tas pierāda, cik lielas un nopietnas ir Latvijas hokeja tradīcijas. Šis pasākums būs cieņas izrādīšanas veids kādā mēs gribam hokeja sabiedrībai pateikties.