Jelgavā aizvadīta konference "Latvijas Hokejam 80"

SK "Zemgale" telpās Jelgavas Ledus sporta skolas organizētā izstāde "Latvijas hokejam 80" noslēdzās ar konferenci, kurā piedalījās sporta skolas audzēkņi un treneri un ledus halles darbinieki, vēsta Jelgavas Ledus sporta skolas (JLSS) direktors Andris Lukss.

Konferenci atklāja Latvijas Hokeja federācijas izpilddirektors Ēvalds Grabovskis. Kopā ar konferences viesi Kārli Apsīti, kurš 60. un 70. gados bija viens no labākajiem «Daugavas» hokeja komandas aizsargiem, E. Grabovskis pastāstīja klausītājiem par hokeja vēstures interesantākajiem momentiem Latvijā pirms un pēc Otrā pasaules kara - par treniņu, sacensību organizēšanas apstākļiem, inventāru, kādu izmantoja tā laika hokejisti. Stāstījumā akcents tika likts uz informāciju par Latvijas labākajiem vārtsargiem, kuri kā teica E. Grabovskis pie sevis «glabāja vārtu atslēgu».

Stāstījums uzskatāmi tika paspilgtināts ar spēlētāju attēliem. JLSS jaunajiem hokejistiem E. Grabovskis uzsvēra, ka sasniegumi galvenokārt ir pašu audzēkņu rokās un tikai smags, neatlaidīgs darbs treniņos un sacensībās, sevis visa ziedošana hokeja spēlei, augsti mērķi, kā to ir pierādījuši Latvijas izcilības H. Balderis, A. Irbe, S. Žoltoks, K. Skrastiņs, S. Ozoliņš un citi, var dot vēlamo rezultātu - kļūt par izciliem Latvijas hokejistiem.
Konferences dalībniekus ar hokeja vēstures attīstību Jelgavā iepazīstināja Aleksandrs Balss. Aleksandrs ir pabeidzis darbu pie savas piektās grāmatas par sporta attīstību Jelgavā. Šoreiz tā veltīta ziemas sporta veidiem, un atsevišķa nodaļa atvēlēta hokejam. Grāmata iznāks jau decembrī un interesentiem būs pieejama Jelgavas Ledus sporta skolā.

Lielāko daļu materiālu par hokeju šajā grāmatā A.Balss rīcībā, gatavojot aprakstus, nodeva SK «Zemgale» ledus halles tehniskais direktors Visvaldis Danenbergs. Visvaldis konferences dalībniekus iepazīstināja ar hokeja attīstību Jelgavā pēc 2001.gada, kad Jelgavā tika atklāta ledus halle, kas deva jaunu impulsu hokeja attīstības laukā mūsu pilsētā.

Bet ar to iepazīšanās ar izstādi Jelgavā par hokeja attīstību Latvijā astoņesmit gadu laikā nav beigusies.
Tagad tā ir aplūkojama Zemgales Olimpiskajā centrā, kur interesenti to varēs skatīt līdz 23.novembrim.
Foto: Jelgavā atklāta izstāde "Latvijas Hokejam 80"

Izmanotie resursi: jelgavniekiem.lv