''Kurbads'' izslēdz ''Mogo'' un spēlēs finālā pret Liepāju

Foto: Ritvars Raits

Latvijas hokeja čempionātā šosezon būs jauns čempions. Titula pašreizējā īpašniece ''Mogo'' šovakar Ogres ledus hallē ar 1:4 piekāpās ''Kurbada'' hokejistiem un sērijā līdz trim uzvarām piekāpās ar 1-3. ''Kurbads'' čempionāta finālā spēkosies ar regulārās sezonas uzvarētāju ''Liepāju''.

Latvijas čempionāta pusfināla intriģējošākās sērijas pirmajā spēlē ''Mogo'', lai arī pirmā ielaida vārtus, turpinājumā pilnībā dominēja laukumā un uzvarēja ar 5:1. Otrajā cīņā ''Kurbads'' spēja saņemties un rezultatīvā mačā uzvarēja ar 7:4, kas bija itin labs rezultāts pirms došanās uz Ogri, kur, protams, ''Kurbadam'' bija sava laukuma priekšrocības, kas varētu būt izteiktākas nekā ''Mogo'' Piņķos.

Trešajā spēlē vairs tik daudz vārtu nebija, uz ledus valdīja milzīga spriedze, bet ''Kurbads'' nonāca (3:2) tikai vienas uzvaras attālumā no ''Mogo'' gāšanas no Latvijas čempiona spēcīgākās komanda troņa. Tikmēr ''Liepājas'' un ''Prizmas'' sērijā nekādu pārsteigumu nebija un, kamēr Vidzemes ledus hallē ritēja trešā trešdaļa, ''Liepāja'' jau nodrošināja vietu finālā sērijas trešajā spēlē.

Arī šajā spēlē ''Kurbadam'' padevās itin labs spēles sākums, kad 9. minūtē ar precīzu metienu jau pirmo vairākumu izmantoja Pauls Zvirbulis. Turpinājumā ''Kurbadam'' mazliet trūka disciplīnas, pat divas reizes komanda nonāca mazākumā pēc ripas izmešanas ārpus laukuma. Uz īsu brīdi mājinieki arī nonāca trijatā pret pieciem, taču ar kopīgu komandas spēli šo periodu izdevās izturēt, un pēc 20 minūtēm tablo vēstīja 1:0.

Otrā perioda ievadā īsi pēc tam, kad ''Kurbads'' atkal varēja spēlēt pilnā sastāvā, iespēju sagaidīja Sergejs Teluškins, un viņa metienu šoreiz Uldis Čalpa tvert nespēja - 1:1. Ilgi gan nebija jāgaida uz ''Kurbada'' atbildi, un Aleksandrs Kerčs juniors 26. minūtē pārsvaru atkal sniedza ogrēniešiem - 2:1. Atlikušajā perioda daļā bija kaudze ar noraidījumiem, taču rezultāts uz tablo vairs nemainījās.

Labāku trešās trešdaļas sākumu mājinieku līdzjutēji noteikti nevarēja iedomāties - ''Mogo'' centieni uzbrukumā bija nesekmīgi, bet 43. minūtē Mārcis Zembergs jau panāca 3:1. Perioda vidusdaļā ''Mogo'' ieguva vairākuma, bet tā laikā viss arī beidzās - ''Kurbads'' ieguva iemetienu pretinieku zonā, Juris Štāls tajā uzvarēja, un Toms Bluks ar uzmetienu vārtu virzienā veiksmīgi pārspēja Henriju Anču, kurš šo metienu neredzēja - 4:1. Astoņas ar pusi minūtes pirms beigām Ančs pirmo reizi pameta vārtus, bet tas nekādu rezultātu nedeva.

Fināls jau risināsies līdz kādas komandas četrām uzvarām, un ''Kurbada'' - ''Liepājas'' sērijā mājas laukuma priekšrocības piederēs liepājniekiem, kas augstāk turnīra tabulā bija regulārās sezonas noslēgumā.

Latvijas hokeja čempionāts, pusfināls, 23. marts

HK Kurbads - HK Mogo 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
Vārti: 08:46 Zvirbulis (Macijevskis, Salija, vair.) 1:0, 21:25 Teluškins (Begovs) 1:1, 25:46 Aleksandrs Kerčs juniors (Valters) 2:1, 42:36 Zembergs (Valters) 3:1, 51:10 Bluks (Štāls) 4:1

Izmantotie resursi:
Latvijas Hokeja federācija