Valsts prezidents tiekas ar Jaunatnes ziemas olimpisko spēļu dalībniekiem

Foto: Latvijas valsts prezidenta kanceleja

Šodien, 23.februārī, Valsts prezidents tikās ar pirmo pasaules Jaunatnes ziemas olimpisko spēļu dalībniekiem un Latvijas Olimpiskās komitejas vadību. Sarunas laikā Andris Bērziņš vēlēja jaunajiem sportistiem veiksmi arī turpmākajos startos savos izvēlētajos sporta veidos un īpaši sveica visus trīs olimpisko spēļu medaļniekus, tajā skaitā arī hokejistu Augustu Valdi Vasiļonoku.

Jaunatnes ziemas olimpisko spēļu dalībnieku vidū bija arī pirmais un vienīgais jaunatnes olimpiskais čempions Augusts Valdis Vasiļonoks, kurš uzvarēja hokeja meistarības sacensībās

Vasiļonoks labāko rezultātu uzrādīja gan kvalifikācijā, gan arī finālā. Pirmdien notikušajā kvalifikācijā jaunajam hokejistam izdevās savākt 35 punktus, kas bija par pieciem punktiem vairāk nekā japānim Seijam Furukavam un par deviņiem vairāk nekā ungāram Atilam Kovāčam.Priekšsacīkstēs piedalījās sešpadsmit sportisti, kuri katrs pārstāvēja valsti.

Finālā astoņiem dalībniekiem bija jāveic seši meistarības pārbaudījumi – apļa slidojums uz laiku, metienu precizitāte, slidošanas veiklība, metiena ātrums, piespēļu precizitāte un ripas kontrole. Vasiļonoks labāko rezultātu uzrādīja vien spēcīgākā metiena pārbaudījumā (145.2 km/h), taču summā Vasiļonoks savāca 22 punktus un par punktu apsteidza ungāru Kovāču, bet par diviem - Furukavu.

Prezidenta kancelejas veidotu video par prezidenta tikšanos ar Jaunatnes ziemas olimpisko spēļu dalībniekiem skat. ŠEIT.