LHF valdes sēdes 12. marta lēmumi

12. martā notika Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valdes sēde. Dienas kārtībā bija jautājumi par:
- Latvijas hokeja izlašu gatavošanās gaita pasaules čempionātiem;
- Latvijas hokeja statistiku 2011./12.g. sezonā;
- Kārļa Skrastiņa spēlētāja numura iemūžināšana;
- Atbilde uz HK „Juniors” vadības vēstuli.

LHF valde vienbalsīgi apstiprināja Māra Baldonieka kandidatūru Latvijas hokeja valstsvienības ģenerālmenedžera amatā. Kirovs Lipmans uzsvēra, ka Baldonieks vienmēr ar visām lietām ir ticis galā: Māris perfekti dara savu darbu, pazīst spēlētājus ir labās attiecībās ar galveno treneri. Jau ir uzsācis darbu, kuru vajadzētu turpināt. Māris Baldonieks atzina, ka marta beigās Latvijas izlase „Inbox.lv” ledus hallē plāno sākt gatavoties pasaules čempionātam. Ar 2. aprīli sāksies gatavošanās spēlēm pret Čehijas valstsvienību, kuras notiks 6. un 7. aprīlī „Arēnā Rīga”.

LHF valde tika iepazīstināta ar Latvijas U-18 izlases vecākā trenera Leonīda Tambijeva treniņu plānu, gatavojoties pasaules čempionātam, kurš no 12. līdz 22. aprīlim Čehijas pilsētās Znojmo un Brno. LHF valde akceptēja treniņnometnes norises laiku – no 26. marta līdz 10. aprīlim. LHF valde uzdeva LHF ģenerālsekretāram Mārim Baldoniekam apzināt iespējamās treniņnometnes norises vietas. LHF valde vienbalsīgi atbalstīja Jāni Kaversi par Latvijas U-18 izlases delegācijas vadītāju pasaules čempionātā.

LHF valde pieņēma zināšanai Latvijas sieviešu hokeja izlases darba plānu. 16. līdz 18. martam ir paredzēta trīs dienu treniņnometne Tukuma ledus hallē, kurā tiks pieslīpētas komandas sadarbības. Pēc treniņnometnes beigām tiks nosaukts galīgais sastāvs dalībai pasaules čempionātā, kurš turpinās gatavoties „Akadēmijas” ledus hallē. LHF valde vienbalsīgi atbalstīja Uģi Magoni par Latvijas sieviešu izlases delegācijas vadītāju pasaules čempionātā.

Par Latvijas hokeja statistiku 2011./12.gada sezonā LHF valdi iepazīstināja LHF sporta direktors Mārtiņš Pagodkins. Viņš atzina, ka pirmo reizi, kopš tiek apkopota šāda statistika jaunieši skaits ir krietni pieaudzis. Ja pērn jaunieši līdz 20 gadiem tika reģistrēti 1441, tad šajā sezonā 1515 hokejisti. Nedaudz pieaudzis sieviešu hokejistu skaits. Pārējos rādītājos ir praktiski bez izmaiņām, tā Pagodkins.

LHF valde vienbalsīgi nolēma iemūžināt Kārļa Skrastiņa „7” numuru Latvijas izlasē, tādējādi godinot Latvijas izlases leģendāro kapteini, kurš traģiski gājis bojā aviokatastrofā. Turpmāk neviens hokejists Latvijas valstsvienībā nevarēs spēlēt ar #7 numuru. Un visās Latvijas izlases mājas spēlēs pie griestiem līdzās Helmuta Baldera kreklam ar 19. numuru atradīsies Kārļa Skrastiņa krekls ar 7. numuru.

Ņemot vērā LAČ izslēgšanas spēļu un MHL „B” grupas izslēgšanas spēļu kalendāra sakritības, LHF valde nolēma: izmainīt otrā izslēgšanas pāra datumus – 4. un 5. vietas ieguvēji spēles paredzētas aizvadīt 15., 16., 18., 19. un 21. martā. LHF valde uzskata, ka HK „Juniors” dalība LAČ izslēgšanas spēlēs pozitīvi ietekmēs Latvija U-18 izlases gatavošanos pasaules čempionātam. Un sakarā ar to, ka Latvijas atklātā virslīgas hokeja čempionāta komanda HK „Juniors” nav spējīga līdz regulārās sezonas beigām izspēlēt divas spēles ar Elektrēnu „Energija”, HK „Juniors” pēc disciplinārās komisijas lēmuma saņems attiecīgu sodu.

Nākamā valdes sēde paredzēta 10. aprīlī.