LAČ 1/2 fināla pirms spēļu apskats

Piektdien un sestdien „Inbox.lv” ledus hallē tiks aizvadītas pirmās divas Latvijas atklātā virslīgas hokeja čempionāta pusfināla spēles. „Ozolnieki-MONARCH” sacentīsies ar HK „Juniors” un „SMScredit.lv” ar „Liepājas Metalurgs”.

Regulārās sezonas uzvarētāji „Ozolnieki-MONARCH” spēkiem mērosies ar HK „Juniors”, kuriem MHL „B” grupas sezona ir beigusies, tādējādi visus spēkus novirzot republikas čempionātam. Kamēr Dinamo sistēmas HK „Rīga” komanda vēl cīnās Krievijas plašums, HK „Juniors” pastiprinājums nav gaidāms. Tieši pirms spēlētāju pārejas perioda beigām Juniori paspēja pieteikt vārtsargus Kristeru Gudļevski un Jāni Auziņu, aizsargus Paulu Zvirbuli, Edgaru Dīķi un Mārtiņu Jakovļevu, uzbrucējus Dāvi Straupi, Ņikitu Jevpalovu, Robertu Lipsbergu, Aināru Podziņu, Juri Upīti un Miku Indraši. Ar vai bez šiem spēlētājiem Monarhiem būs ko likt priekša – pieredze un meistarība.

Regulārās sezonas četrās savstarpējās spēlēs „Ozolnieki-MONARCH” ir izcīnījusi trīs uzvaras, no kurām viena pēcspēles metienos. Kaut arī tīri teorētiski pāra favorīti skaitās pieredzējušie Monarhi, jaunības un cīņas azarts varētu būt izšķirošs šajā izslēgšanas spēļu sērijā. Abām komandām pozitīvi ir tas, ka savas mājas spēles tās aizvada Piņķos, tādējādi „Inbox.lv” ledus halle kļūs par šīs sērijas mājvietu. Šī pāra pirmo spēli tiešraidē translēs sportacentrs.com

Ne mazāk aizraujoša paredz būt otra pusfināla sērija, kurā savā starpā sacentīsies „SMScredit.lv” (2. vieta) un „Liepājas Metalurgs2” (3. vieta). Abas komandas līdz pat pēdējai spēļu kārtai cīnījās par otro vietu turnīra tabulā. Kauta arī liepājnieki izliegšanas spēles sāka no ceturtdaļfināla, ar nelielām pūlēm HK „Rīga95” tika apspēlēta trijās spēlēs. Neskatoties uz „Liepājas Metalurga2” būtisko papildinājumu (vārtsargs Jānis Kalniņš, aizsargs Gunārs Gipters, uzbrucēji Gunārs Skvorcovs, Jānis Straupe un Artūrs Kuzmenkovs), pāra favorīti skaitās kreditori, kuri uzvarēja trijās no četrām savstarpējām sezonas spēlēm.

Kreditoru galvenais pluss duelī ar „Liepājas Metalurgu2” ir no pieredzējušiem hokejistiem nokomplektētais sastāvs visās līnijās, bet pie lielākajiem mīnusiem jāpiesauc spēles disciplīnas neievērošana, kas bieži noved pie nevajadzīgiem noraidījumiem un vārtu zaudējumiem. Katrā ziņā visas prognozes šajā duelī varētu izrādīties nepatiesas, jo viss izšķirsies laukumā, un kura komanda katrā atsevišķā mačā būs labāka, tā arī uzvarēs visā sērijā un iekļūs pusfinālā, bet pirmā cīņa jau šovakar „Inbox.lv” ledus hallē Piņķos – būs interesanti!

1/2 fināla spēļu kalendārs:

datumslaiksspēlevieta
23.03.17:00SMScredit.lv - Liepājas Metalurgs2Inbox.lv ledus halle
23.03.20:00Ozolnieki-MONARCH - HK JuniorsInbox.lv ledus hallesportacentrs.com tiešraide
24.03.13:00SMScredit.lv - Liepājas Metalurgs2Inbox.lv ledus halle
24.03.16:00Ozolnieki-MONARCH - HK JuniorsInbox.lv ledus halle
26.03.18:30Liepājas Metalurgs2 - SMScredit.lvLM ledus hallesportacentrs.com tiešraide
26.03.19:00HK Juniors - Ozolnieki-MONARCHInbox.lv ledus halle
27.03.18:00Liepājas Metalurgs2 - SMScredit.lvLM ledus hallesportacentrs.com tiešraide
27.03.19:00HK Juniors - Ozolnieki-MONARCHInbox.lv ledus halle
29.03.SMScredit.lv - Liepājas Metalurgs2Inbox.lv ledus halle
29.03.Ozolnieki-MONARCH - HK JuniorsInbox.lv ledus halle
31.03.Liepājas Metalurgs2 - SMScredit.lvLM ledus halle
31.03.HK Juniors - Ozolnieki-MONARCHInbox.lv ledus halle
02.04.SMScredit.lv - Liepājas Metalurgs2Inbox.lv ledus halle
02.04Ozolnieki-MONARCH - HK JuniorsInbox.lv ledus halle