Latvijas izlasei uzvara "bullīšos" pār Franciju

Foto: Romāns Kokšarovs, SA/F64

Latvijas hokeja izlase priekšpēdējā pārbaudes spēlē pirms pasaules čempionāta ar rezultātu 3:2 (0:0, 0:0, 2:2, 0:0, 1:0) "Arēnā Rīga" pēcspēles metienu sērijā pārspēja Francijas valstsvienību.

Latvijas valstsvienības labā ar vārtu guvumiem izcēlās Gints Meija un Andris Džeriņš, bet uzvaru nesošo pēcspēles metienu realizēja Roberts Bukarts. Tikmēr Francijas izlases labā divas reizes precīzs bija Joriks Treijē.

Abas valstsvienības otrdien tiksies atkārtoti, un Latvijas izlasei tā būs pēdējā pārbaudes spēle pirms pasaules čempionāta, kas sāksies 4.maijā.

Teds Nolans, Latvijas izlases galvenais treneris: "Lai gan pārbaudes spēlēs svarīgākais nav rezultāts, bet gan parādītais sniegums laukumā, kopumā ar izlases veikumu šodien apmierināts neesmu. Nespēlējām tik labi, cik varējām, rīt ceru uz labāku sniegumu. Ankipāns trešajā periodā guva savainojumu, tāpēc nespēja spēli turpinās. Viņu izmeklēs ārsti un tad varēs izdarīt secinājumus. Pagaidām tas vēl ir pāragri. Meija? Man patika viņa un viņa maiņas sniegums trešajā periodā.

Pēc šīs spēles neko par spēlētājiem neesmu izlēmis. Vienu maču labāk nospēlē viens spēlētājs, otrā labāks ir cits, tāpēc lēmumu nebūs pieņemt viegli. To pieņemšu pēc rītvakara spēles. Vārtus rīt sargās Edgars Masaļskis, mačā piedalīsies arī Kaspars Daugaviņš. "

Deivs Hendersons, Francijas izlases galvenais treneris: "Neesam priecīgi, ka zaudējām, bet parasti mums pirmajā spēlē ir problēmas, ja jāspēlē divas spēles pret vienu un to pašu komandu. Tādēļ ceru, ka rīt nospēlēsim labāk. Latvija ir spēcīga valstsvienība, tāpēc ar to mums patīk spēlēt. Pasaules čempionāts? Iepriekš vajadzēja uzvarēt vienu spēli apakšgrupā, lai paliktu elitē, šogad būs septiņi mači, bet uzdevums vienalga tas pats – noturēties A grupā. Domāju, ka mums ir labas izredzes, jo Francijas hokejs progresē, arī Francijas čempionāts ar katru gadu paliek arvien labāks.

Pēcspēles metienu sērija

Damjēns Flerī – vārtsargs, Miks Indrašis – 1:0, Antonijs Gutigs 1:1, Andris Džeriņš – vārtsargs, Kevins Ekfeijs – vārtsargs, Roberts Bukarts – 1:2

"Pārbaudes spēle", 30. aprīlis, Rīga

Latvija – Francija 3:2 (0:0, 0:0, 2:2, 1:0)

Vārti: 44:29 Meija (Džeriņš, K.Rēdlihs) 1:0, 48:11 Džeriņš (Meija, Bukarts, vair.) 2:0, 51:14 J. Treijs (S. Treijs, vair.) 2:1, 59:05 J. Treijs (S. Treijs) 2:2, 65:00 Bukarts 3:2
Soda minūtes: 18:24
Metieni: 41:23
Vārtsargi: Māris Jučers – Kristobāls Iē
Skatītāji: 3889

Latvijas izlases sastāvs spēlei ar Francijas valstsvienību

Vārtsargi: Māris Jučers, Ervīns Muštukovs
Aizsargi: Krišjānis Rēdlihs, Atvars Tribuncovs, Oskars Cibuļskis, Kristaps Sotnieks, Rodrigo Laviņš, Jānis Andersons, ;
Uzbrucēji: Juris Štāls, Roberts Bukarts, Miks Indrašis, Gints Meija, Aleksandrs Macijevskis, Kaspars Saulietis, Aleksejs Širokovs, Koba Jass, Armands Bērziņš, Andris Džeriņš, Mārtiņš Cipulis, Ronalds Ķēniņš, Ģirts Ankipāns

Latvijas valstsvienības pārbaudes spēļu kalendārs

DatumsLaiksSpēleVietaRez.
6. aprīlis17:00Latvija - ČehijaArēna Rīga3:4 PM
7. aprīlis17:00Latvija - ČehijaArēna Rīga1:3
11. aprīlis20:30Dānija - LatvijaOdense1:2
13. aprīlis21:45Dānija - LatvijaVojense1:4
20. aprīlis19:30Latvija - KrievijaArēna Rīga1:2
21. aprīlis17:00Latvija - KrievijaArēna Rīga1:0
30. aprīlis17:00Latvija - FrancijaArēna Rīga3:2 PM
1. maijs17:00Latvija - FrancijaArēna Rīga