"Liepāja" uzvar viesos un pārņem vadību sērijā

Foto: Ritvars Raits

Latvijas hokeja čempionāta finālā "Liepāja" izbraukumā ar 4:2 pieveica Ogres "Kurbadu", sērijā līdz četriem panākumiem pārņemot vadību ar 2-1. Uzvarētājiem divus vārtus - arī uzvaras - guva Egils Kalns.

Laukuma saimniekiem izdevās teicams sākums. 16. sekundē Gatis Gricinskis nopelnīja skaitlisko vairākumu, tūdaļ "Liepājas" vārtsargs Vadims Miščuks izmeta ripu ārpus laukuma robežām, nopelnot vēl divas soda minūtes, un "Kurbads" divu vīru pārsvaru izmantoja. Toms Hartmanis no labas pozīcijas meta pāri, taču ripa pēc atsišanās pret apmali nonāca vārtu priekšā, kur izveicīgākais bija Juris Štāls - 1:0. Uzbrucējs guva devītos vārtus desmit izslēgšanas mačos.

Taču "Liepāja" mazākumā panāca izlīdzinājumu. Pirmās maiņas centra uzbrucējs Bruno Zabis meta no zilās līnijas, un mājinieku vārtsargs Uldis Čalpa vienkāršajā situācijā kapitulēja. Turklāt 30. minūtē iniciatīvu pārņēmušie kurzemnieki izvirzījās vadībā. Pretuzbrukumu divi pret vienu ar metienu bez ripas apturēšanas realizēja Egils Kalns - 2:1. "Kurbads" samaksāja par Jāņa Straupes neizmantoto izgājienu vienatnē pret vārtsargu.

Tomēr pēc nepilnām piecām minūtēm Ogres komandai izdevās panākt līdzsvaru. Aizsargs Artūrs Salija izlauzās no aizvārtes un izdarīja metienu no neērtā satvēriena, un ļoti lēni slīdošā ripa izspraucās starp sāncenšu vārtsarga Miščuka kājsargiem. Salijam tas bija devītais punkts pēdējās astoņās cīņās.

Tiesa, "Liepājai" vajadzēja tikai 52 sekundes, lai atgrieztos vadībā, un atkal tas izdevās pretuzbrukumā. Kalns parādīja, ka izdarīs piespēli, apmānīja vārtsargu un iemeta tuvajā stūrī - 3:2. Astoņas minūtes līdz pamatlaika noslēgumam Romānam Ņekļudovam izdevās no tuvas distances iebakstīt ripu vārtos un dubultot pārsvaru.

Lai gan "Kurbadam" izdevās nepilnu minūti izturēt trijatā pret pieciem, uzbrukumā nepalīdzēja arī vārtsarga nomainīšana pret sesto laukuma spēlētāju. Tādējādi "Liepāja" uzvarēja otrajā spēlē pēc kārtas un sērijā izvirzījās vadībā ar 2-1. Nākamā spēle rīt pulksten 17:00 Ogrē.

"Kurbads" - "Liepāja" 2:4 (1:1, 1:2, 0:1)

Vārti: 1:56 Štāls (Valters, Mickevičs, vair.) 1:0, 3:34 Zabis (maz.) 1:1, 30:11 Kalns (Diļevka) 1:2, 34:50 Salija (Zeltiņš) 2:2, 35:42 Kalns (Ņekļudovs, Minajevs) 2:3, 52:06 Ņekļudovs (Beizaks) 2:4
Soda minūtes: 8:8
Metieni: 38:31
Vārtsargi: Uldis Čalpa - Vadims Miščuks