Latvijas U20 izlase Žoltoka turnīru sāk ar uzvaru pār "Metalurgu"

Foto: Mārtiņš Aiše

Trešdien, "Volvo SC ledus hallē" tika dots starts tradicionālajam Sergeja Žoltoka piemiņas turnīram. Atklāšanas spēlē Latvijas U20 izlase ar rezultātu 8:5 (3:1, 5:3, 0:1) pārspēja Latvijas čempionvienību - Liepājas Metalurgs komandu.

Uzvarētājiem ar diviem vārtu guvumiem izcēlās Artūrs Kuzmenkovs, bet reizi precīzi bija Martins Lavrovs, Georgs Golovkovs, Edgars Siksna, Lauris Rancevs, Rihards Bukarts, Toms Andersons. Tikmēr "Liepājas metalurgs" vienības labā precīzi meta Edgars Homjakovs, Edgars Ārinieks, Roberts Mamčics, Valters Freijs un Juris Ziemiņš.

Par spēles labākajiem spēlētājiem Latvijas U-20 izlasē tika atzīts Pauls Zvirbulis, bet ‘’Liepājas metalurgs’’ hokeja komandā Pauls Hodzko.

Turnīra otro maču Latvijas U-20 hokejisti aizvadīs ceturtdien, kad spēkosies ar Baltkrievijas vienaudžiem. Savukārt "Liepājas metalurgs" tiksies ar Krievijas U-18 izlasi.

Spēles protokolu skat. ŠEIT.

Latvijas U-20 galvenā trenera Leonīda Tambijeva pēcspēles komentārs:

Komanda vakar tikai sanāca kopā. Aizvadījām divus treniņus. Par kaut kādu spēles kvalitāti ir grūti vēl ir spriest. Katra pārbaudes spēle ir svarīga, lai apzinātos esošo situāciju. Skatīsimies arī kurus spēlētājus aicināt uz nākamo turnīru. Mūsu komanda pie rezultāta 8:2 apstājās, noticēja, ka spēle ir uzvarēta. Lūkosim video, lai saprastu, kas bija nepareizi, kas pareizi. Līdz labam sniegumam vēl ir tālu, darba un problēmu pašlaik ir ļoti daudz. Es nekādus lielus secinājumus, atteikšos veikt, jo ir nospēlēta tikai pirmā spēle. Liepājas Metalurgam bija lielāka motivācija kaut ko pierādīt. Tur ir spēlētāji, kuri nav pasaukti uz izlasi utt. Man patika spēle līdz 8:2. Izanalizēsim spēli un labosim kļūdas. Uzsvaru lieku uz spēlēm pret Krievijas un Baltkrievijas komandām. Visa turnīra laikā vēlos pārbaudīt tieši ārzemēs spēlējošos, jo HK Rīga puišus zinu ļoti labi.

Turnīra kalendārs:

datumslaiksspēlerezultāts
29. augusts16:30Latvija U20 – Liepājas Metalurgs8:5
30. augusts12:30Krievija U18 – Liepājas Metalurgs
30. augusts16:00Latvija U20 – Baltkrievija U20
31. augusts12:30Krievija U18 – Latvija U20
31. augusts16:00Liepājas Metalurgs – Baltkrievija U20
1. septembris12:30Baltkrievija U20 – Krievija U18