Latvijas U-20 hokeja izlase izcīna otro vietu Sergeja Žoltoka piemiņas turnīrā

Foto: LHF

Tradicionālajā 8. Sergeja Žoltoka piemiņas turnīra spēlē piektdien otro uzvaru izcīnīja Latvijas U-20 hokeja izlase, kura ar rezultātu 5:1 (2:0, 1:0, 2:1) pārspēja Krievijas U-18 valstsvienību. Par turnīra uzvarētājiem kļuva baltkrievi, kuri sestdien pēcspēles metienu sērijā apspēlēja Krievijas U18 izlasi.

Latvijas vienībā ar vārtu guvumiem atzīmējās Toms Andersons, Martins Lavrovs, Artūrs Kuzmenkovs, Artjoms Dašutins un Andris Siksnis.

Par mača labākiem spēlētājiem Latvijas U-20 izlasē tika atzīts Toms Andersons, bet Krievijas U-18 izlasē Saveli Iļins. Sakarā ar to, ka Latvijas izlase savu dalību S.Žoltoka piemiņas turnīru ar šo spēli ir beiguši, tad par izlases vērtīgāko spēlētāju šai turnīrā tika atzīts Arturs Kuzmenkovs, kurš no Sergeja Žoltoka mammas Dženijas Čaginas saņēma Latvijas izlases Sergeja Žoltoka kreklu.

Latvijas U20 hokeja izlases galvenā trera Leonīda Tambijeva pēcspēles komentārs:
Sanācām kopā vienu dienu pirms turnīra, līdz ar to nebija pietiekami daudz laika, lai sagatavotos. Pēdējā spēlē pret Krieviju, komanda parādīja tādu sniegumu, kādu es no viņiem gaidu. Šādu kombinacionālu un disciplināru hokeju komandai ir jārāda pasaules čempionātā. Katram spēlētājam būs jāzina, kas viņam jādara laukumā. Es zināju, ka komanda visu turnīru nespēs aizvadīt vienā līmenī. Šodien spēlēja labākie no tiem spēlētājiem, kuri tika pieteikti Žoltoka kausam. Gribu uzteikt vārtsarga Merzļikina spēli, kurš šodien nospēlēja savā līmenī.

Dienas otrajā spēlē "Liepājas Metalurgs" ar minimālu rezultātu 1:2 atzina Baltkrievijas U20 izlases pārākumu. Kurzemniekiem vienīgos vārtus guva Edgars Ārinieks.Par spēles labākiem spēlētājiem tika atzīti abu komandu vārtsargi-Vadims Miščuks (LM) un Romāns Bobariko (BLR).

Sestdien Sergeja Žoltoka piemiņas turnīrā notiks viena spēle, kurā Baltkrievijas U-20 izlase ar rezultātu 3:2 (2:1, 0:1, 0:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienos uzveica Krievijas U-18 hokejistus. Turnīra noslēguma kopvērtējumā pirmo vietu ar astoņiem punktiem trijās spēlēs izcīnīja Baltkrievijas hokejisti, bet Latvijas U-20 izlase ar sešiem punktiem ieņēma otro vietu. Trešā ar četriem punktiem palika Krievijas U-18 izlase, bet Latvijas čempionvienība "Liepājas metalurgs" trijos mačos pie punktiem netika un turnīru noslēdza pēdējā, ceturtajā, pozīcijā.

Par turnīra labāko vārtsargu tika atzīts krievs Igors Šestjorkins, par labāko aizsargu baltkrievu kļuva Ļisovecs, bet par labāko uzbrucēju - Toms Andersons(Latvijas U-20 izlase). Par turnīra rezultatīvāko spēlētāju kļuva Artūrs Kuzmenkovs. Viņš trijās spēlēs noplenīja 7 (3+4) punktus.

8. Sergeja Žoltoka piemiņas turnīra STATISTIKA

Latvija U20 - Krievija U18 spēles protokolu skat. ŠEIT.

Liepājas Metalurgs - Baltkrievija U20 spēles protokolu skat. ŠEIT.

Krievija U18 - Baltkrievija U20 spēles protokolu skat. ŠEIT.

Turnīra kalendārs:

datumslaiksspēlerezultāts
29. augusts16:30Latvija U20 – Liepājas Metalurgs8:5
30. augusts12:30Krievija U18 – Liepājas Metalurgs6:2
30. augusts16:00Latvija U20 – Baltkrievija U203:4
31. augusts12:30Krievija U18 – Latvija U201:5
31. augusts16:00Liepājas Metalurgs – Baltkrievija U201:2
1. septembris12:30Baltkrievija U20 – Krievija U183:2Ppm

No kreisās: turnīra labākais aizsargs - Jevgēņijs Ļisovecs, LHF ģenerālsekretārs Māris Baldonieks, labākais uzbrucējs - Toms Andersons, labākais vārtsargs - Igors Šestjorkins

Baltkrievijas U20 izlase ar izcīnīto Sergeja Žoltoka kausu