Sestdien sākas Latvijas bērnu un jaunatnes meistarsacīkstes hokejā

Foto: Mārtiņš Aiše

Šo sestdien, 8. septembrī, ar spēlēm U-12 vecuma grupā, sāksies jaunā Latvijas bērnu un jaunatnes hokeja sezona. Turnīra atklāšanas spēles paredzētas Rīgā, Tukumā un Daugavpilī.

Šosezon Latvijas bērnu un jaunatnes meistarsacīkstēs (LBJHM) piecās vecuma grupās: U-10, U-12, U-14, U-16 un U-18 piedalīsies 72 komandas, pagājušajā gadā – 66 komandas. Kopumā jauno hokejistu skaits pārsniedz pusotru tūkstoti. Jaunākās vecuma grupas – U-10 un U-12 ir pulcējušas kuplāko komandu skaitu – attiecīgi 21 un 26 komandas. Salīdzinājumā, U-18 vecuma grupā, tāpat kā pērn piedalīsies tikai sešas komandas. Tiesa, daudzi U-18 vecuma grupas hokejisti spēlēs arī savu klubu sastāvā Latvijas virslīgas un MHL „B” divīzijas čempionātā.

U-16 vecuma grupā kopā ar zēniem sacentīsies arī Latvijas sieviešu hokeja izlase, kurai aprīļa sākumā ir paredzēts starts pasaules čempionātā 1. divīzijā, kas norisināsies Norvēģijas pilsētā Stavangerā. Šāda prakse Latvijas sieviešu izlasei jau ir bijusi iepriekš, kas deva labus rezultātus pasaules čempionātā.

Priecē tas, ka neskatoties ne uz ko, Latvijas reģioni joprojām gatavi nopietni konkurēt ar Rīgu. LBJHM šajā sezonā aptver visu Latvijas teritoriju, spēlēs norisināsies visās Latvijas hokeja hallēs.

Šogad, tradicionāli LBJHM komandās kopā ar zēniem cīnīsies arī meitenes, tiesa, viņas varēs būt divus gadus vecākas. Komandu labākie hokejisti (vienā spēlē 3+vārtsargs) būs tiesīgi spēlēt kā savā, tā arī vecāka gadagājuma grupā. Tradicionāli Latvijas čempionātā spēlēs arī ārzemju komandas. Ja pagājušajā sezonā piedalījās divas Kaļiņingradas komandas – „Fenikss” un „Jantarnaja Zvezda”, tad jaunajā sezonā U-12 vecuma grupā Klaipēdas „Skatas” un „Zapad Rossi” no Kaļiņingradas. U-14 grupā turpinās startēt Kaļiņgradas komanda „Jantarnaja Zvezda”, kura savas mājas spēles tāpat kā Lietuviešu un otra Kaļiņingrdas komandas ir paredzējusi aizvadīt Brocēnu „Cemex” ledus hallē.

Līdz 14. aprīlim tiks noskaidroti Latvijas labākās jauniešu hokeja komandas piecās vecuma grupās.

8. septembra spēles:

grupalaikssaimniekiviesilaukums
U12/A12:30EVHS/SiltumsDinamo 02Tukuma ledus halle
U12/B18:00HS Rīga IISkatasLedus halle „Rīga”
U12/B14:30PērkonsTalsu HK/Venta 2002Akadēmijas ledus halle
U12/C14:30Daugavpils BSSValmieras HK/BSSDaugavpils ledus halle
U12/C17:15Lido BultasDinamo 01Volvo SC ledus halle