Latvijas čempionātu ar uzvarām sāk HK „Zemgale/JLSS” un „Liepājas metalurgs2”

Foto: Ruslans Antropovs, rusantro.com

Trešdien, 12. septembrī Latvijas virslīgas hokeja čempionātā tika aizvadītas divas spēles. HK „Zemgale/JLSS” savā laukumā ar 8:2 pārspēja SK „Rīga 96” hokejistus un „Liepājas metalurgs2” ar 4:2 izcīnīja uzvaru pār HK „Juniors”.

Jelgavniekiem bija jāiztiek bez pirmā vārtsarga Reiņa Repša, kurš vakardienas treniņā guva smagu savainojumu . Viņu aizstājošais Kristaps Krūze nodemonstrēja labu sniegumu. Spēles rezultāts tika atklāts trešdaļas 18.minūtē, kad jelgavniekiem vairākumā bija nepieciešamas viens 4 sekundes – ātra izspēlē, Viestura Cimmermaņa metiens un 1:0. Ar šādu rezultātu noslēdzās pirmās 20 minūtes. Mača liktenis tika izšķirts otrās trešdaļas pirmajā pusē, kad „Zemgale” guva četrus vārtus (Parādnieks, Ķepītis, Pujāts, Cimermanis), panākot jau graujošo 5:0. „Rīga 96” otrajā trešdaļā nepalika sausā, jo goda vārtus mača 36.minūtē guva Guntars Vīksna. Arī trešajā trešdaļā dominēja jelgavnieki – gūti vārti Krišam Kupčum, Artūram Batrakam un Rihardam Ķepītim, bet jaunieši atbildēja vien ar Frenka Rezgala panākumu. Spēlē noslēdzās ar pārliecinošu HK „Zemgale/JLSS” komandas uzvaru -8:2 (1:0, 4:1, 3:1) .
Šī bija pirmā mūsu spēlē šajā sezonā, iespējams tādēļ sākuma par daudz nervozējām un nespēkām jau mača sākumā nodrošināt uzvaru. „Rīga 96” ir jauna un talantīga komanda, taču mēs esam vecāki un pieredzējušāki. Uzdevums bija spēlēt agresīvi jau no pirmajām minūtēm, kas netika līdz galam izpildīts. Otrajā trešdaļā spēlētāji parādīja jau saturīgāku sniegumu un tika panākts nepieciešamais pārsvars. Prieks par vārtsargu Kristapu Krūzi, kurš, saistībā ar Reiņa nelaimes gadījumu, tika „iemests” vārtos, šodien Krūze vairakkārt mūs glāba. Kopumā jāsaka, ka ar rezultātu esmu apmierināts, taču ar atsevišķu spēlētāju sniegumu nē, tā pēc mača HK „Zemgale/JLSS” komandas galvenais treneris Jevgeņijs Linkevičs.

Spēles foto reportāžu skat. ŠEIT.

Spēles protokols

Otrajā dienas spēlē „Liepājas metalurgs2” savā laukumā ar rezultātu 4:2 (1:2, 3:0, 0:0) uzveica HK „Juniors” komandu. Izšķirošā bija otrā trešdaļa, kurā mājinieki guva trīs bezatbildes vārtus. Uzvarētāju rindās vārtus guva Edgars Ārinieks, Roberts Mamčics, Valters Freijs un Pauls Hodzko, viņam arī viena rezultatīva piespēle. „Junioram” pa reizei izcēlās Vladislavs Koniševs un Ralfs Karelis.

Spēles protokols

Nākamā spēle Latvijas Čempionātā norisināsies sestdien pulksten 13:30 "Inbox.lv” ledus hallē, kur "SMScredit.lv" komanda uzņems HK "Juniors".