Nolans: Uz laukuma jāspēlē par visiem 100%

Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Piedāvājam nelielu laikraksta "Diena" žurnālista Māra Zemberga interviju ar Latvijas hokeja izlases galveno treneri Tedu Nolanu, kurš nedēļas garumā Rīgā vēroja Latvijas izlases kandidātus.

Īsās vizītes laikā Latvijā izdevās redzēt pa trim HK Rīga un Rīgas Dinamo spēlēm. Vai neiekrita acīs kāds nākamais Indrašis?

Vērojot HK Rīga spēles, man patika dažu septiņpadsmit gadu veco spēlētāju sniegums. Piemēram, 22. numurs (Georgs Golovkovs) un vēl viens puisis, kura tēvs nesenā pagātnē spēlēja nacionālajā izlasē (laikam jau Andreja Ignatoviča dēls Ruslans). Indraša līmeņa viņiem vēl nav. Varbūt būs nākamreiz.

Kā patika Rīgas Dinamo spēles?

Es spēles vēroju savādāk. Uz laukuma meklēju individualitātes un talanta iezīmes. Šī bija pirmā reize, kad redzēju Jēkabu Rēdlihu. Man viņa spēle patika. Laba attieksme un pietiekami asa spēle, kas aizsargam inepieciešams. Patika arī otrs brālis Krišjānis. Pirmo reizi pēc ilgāka pārtraukuma redzēju Raita Ivanāna spēli. Izskatījās, ka viņam ir līdera dotības, par ko liecināja arī kapteiņa palīga A burts uz krekla. Pēc atgriešanās Ziemeļamerikā došos skatīties Pelša un Girgensona spēles. Tagad es zinu daudz vairāk nekā pirms gada. Man ir zināmi spēlētāji, un ar vairākiem arī runāju.

Vai novembrī pret Krieviju varētu spēlēt iespējami labākais Latvijas izlases sastāvs?

Tāds ir mūsu plāns. Aicināsim uz izlasi visus labākos, arī citos KHL klubos spēlējošos Pujacu, Kuldu, Bārtuli, Spruktu, Miķeli Rēdlihu, arī Ronaldu Ķēniņu no Šveices aicināsim, vienvārdsakot, visus labākos. Neesmu pārliecināts, ka viņi spēlēs abus mačus, bet vismaz vienā es viņus gribētu redzēt.

Arī uz decembra turnīru Francijā dosies labākais sastāvs?

Tajā turnīrā dosim iespēju sevi apliecināt arī gados jaunākajiem spēlētājiem, jo nebūs nozīmes vairs pārbaudīt tāda līmeņa spēlētāju kā, piemēram, Karsums vai Miķelis Rēdlihs. Tāpat ir zināms, ka viņiem būs vieta izlases sastāvā olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā. Pieredzes un jaunības sakausējums Francijā varētu būt 50 uz 50.

Cik plašs ir kandidātu saraksts februāra olimpiskajam kvalifikācijas turnīram - 30 līdz 35 spēlētāji?

Nē, mazāk. Sarakstu veidojām kopā ar Māri (Latvijas Hokeja federācijas ģenerālsekretāru Baldonieku). Reālie kandidāti ir aptuveni 25 spēlētāji. Ir vēl spēlētāji ārpus Latvijas, kurus vajadzētu redzēt. Piemēram, Juris Štāls un Jānis Andersons šosezon spēlē zemāka līmeņa čempionātā, bet man ir svarīga arī spēlētāju attieksme, lai viņi būtu labi cilvēki. Talantam ir liela loma, bet man komandā nav vajadzīgi spēlētāji, kuri ir gatavi atdot sevi spēlei par 80 procentiem. Uz laukuma jāspēlē par visiem 100 procentiem.

Raitis Ivanāns spēlēs novembrī pret Krieviju?

Es ceru, ka jā. Mēs vēl neesam publiskojuši oficiālo kandidātu skaitu, bet viņš ir mūsu sarakstā.

Avots: www.diena.lv