"Kurbads" parāda raksturu un sakauj liepājniekus

Foto: Ritvars Raits

Latvijas čempionāta piektajā finālspēlē “Liepāja” savā laukumā tikās ar Ogres “Kurbads”, kas jau no sākuma metās situāciju labot, piecas reizes pārspējot Vadimu Miščuku un izcīnot svarīgu uzvaru (5:1).

Viesiem vairs nebija, kur atkāpties, un “Kurbads” jau no spēles pirmajām minūtēm metās uzbrukumā. Trešdaļas vidū ogrēniešu centieni vainagojās panākumiem. Vispirms Toma Zeltiņa metienu atvairīja Vadims Miščuks, taču Toms pirmais tika pie ripas un no aizvārtes piespēlēja Emīlam Potāpovam, kurš no tuvas distances trieca ripu devītniekā. (1:0). Jāpiezīmē, ka Emīlam šī bija pirmā spēle finālsērijā. Pēc gūtajiem vārtiem “Kurbada” dominance auga, un viesu hokejisti iespieda “Liepaja” spēlētājus savā zonā, liekot pasvīst gan aizsargiem, gan komandas pirmajam numuram. Tomēr trešdaļas izskaņā arī Miščuks vairs nebija glābējs, kad pieredzējušais Aleksandrs Macijevskis ar filigrānu māņkustību apmānija liepājnieku mūri, palielinot rezultāta starpību (2:0).

Atgriežoties no komandu ģērbtuvēm, liepājnieki izveidoja pāris vārtu gūšanas iespējas, tomēr vietā bija Čalpa. Savukārt viesi bija nāvējoši. Vienā no epizodēm pretuzbrukumā iekrita liepājnieki, kas ļāva “Kurbads” aizskriet trijatā pret vienu aizsargu, un Kerčs juniors, daudz nedomājot, izdarīja metienu tālajā stūrī, bet mirkli vēlāk rezultāts uz tablo vēstīja jau 4:0, kad Edgars Adamovičs iešāva ripu zem vārtu pārliktņa. Jāpiezīmē, ka Adamovičs, kurš pirmajos finālsērijas mačos nemaz nebija komandas pieteikumā, pēdējās divās spēlēs guvis jau trīs vārtus.
Trešdaļas izskaņā vārtus beidzot guva arī laukuma saimnieki – nozīmīgu faktoru spēlēja viesu hokejista Toma Bluka nesaprašanās ar saviem partneriem, kad viņš izlēma slidot nomainīties, neskatoties uz to, ka liepājnieki devās uzbrukumā. Tas pavēra iespēju Ņekļudovam neviena netraucētam tikt pie atlēkušās ripas un gūt vieglus
vārtus (1:4).

Pamatlaika pēdējā nogrieznī "Kurbads" vairāk domāja par uzvaras nosargāšanu, bet laukuma saimnieku uzbrukumi bija haotiski. Mēģinot lauzt spēles gaitu, liepājnieki kļuva agresīvāki. Tas noveda pie asumiem un nervi neizturēja Korņilovam, kurš par rupjību saņēma noraidījumu līdz spēles beigām. Mača izskaņā Jānis Straupe iecirta vēl vienu naglu "Liepāja" zārkā, ļaujot līksmot klātesošajiem Ogres faniem. Šobrīd sērijā ar rezultātu 3:2 joprojām atrodas liepājnieki, kuri 7.aprīlī būs spiesti doties uz Ogri, lai turpinātu cīņu par titulu.

"Liepāja" - "Kurbads" 1:5 (0:2, 1:2, 0:1)

Vārti: 9:28 Potāpovs (Zeltiņš) 0:1, 17:46 Macijevskis (Hartmanis, Štāls) 0:2, 28:45 Kerčs jr. 0:3, 31:59 Adamovičs 0:4, 37:13 Ņekļudovs (Korņilovs) 1:4, 54:05 Straupe (Zeltiņš, Gricinskis) 1:5
Soda minūtes: 51 - 44
Metieni: 36 - 31
Vārtsargi: Vadims Miščuks - Uldis Čalpa