LHF disciplinārā komisijas sēdes prot. Nr.2

2012. gada 30. oktobrī

1. Par U10 grupas komandas„Dinamo” iesniegto protestu pret „Pārdaugava 03” komandu par spēli 21.10.2012. Komandas „Pārdaugava 03” treneris Guntars Pāls minētās spēles laikā pārkāpis LBJMH nolikuma sadaļas ”U 10 grupa” noteikumus:
- mainīt spēlētājiem lentītes spēles laikā aizliegts;
- spēles pieteikumā katram hokejistam jānorāda, ar kādas krāsas lentīti viņš spēlēs..
G. Pāla pārkāpumus minētajā spēlē apliecina spēles protokols, no kura redzams, ka vārtu guvējiem no vienas maiņas asistējuši citās maiņās pieteiktie hokejisti.
Nolēma:
1.1. Pamatojoties uz LHF DSN punktu 24, „Pārdaugavas 03 ” trenerim G. Pālam piemērot Ls10 naudas sodu Tas nomaksājams divu nedēļu laikā no šī lēmuma publicēšanas dienas.
1.2. Minētās U 10 grupas spēles „Dinamo I” - „Pārdaugava 03” rezultātu 3:5 atstāt nemainīgu.
1.3. Uzdot tiesnešiem turpmāk pirms katras no U 10 spēles sākuma obligāti pārbaudīt abu komandu spēlētāju lentīšu krāsu atbilstību spēles pieteikumā ierakstītajam
1.4. Uzdot visu U 10 komandu treneriem pirms katras no sabraukumā paredzētajām spēlēm iesniegt tiesnešiem jaunu pieteikumu konkrētajai spēlei. Pretējā gadījumā tiesneši obligāti liks komandai mainīt spēlētāju lentītes atbilstoši uz iepriekšējo spēli iesnigtajam pieteikumam.

2. Par spēlētāju pāreju virslīgā starp komandām viena kluba ietvaros. Ņemot vērā, ka pārējas noteikumos un virslīgas nolikumā nav paredzēta iespēja, ka čempionātā startē viena kluba divas komandas, nolūkā novērst iespēju klubam sezonas laikā nelimitēti mainīt spēlētājus starp komandām, lai, atbilstoši situācijai turnīra tabulā, pastiprinātu vienu vai otru komandu,
Nolēma:
2.1. Noteikt, ka spēlētāju apmaiņa starp viena kluba divām komandām, kuras abas spēlē Latvijas čempionāta virslīgā, sezonas laikā aizliegta un pieļaujama tikai starp sezonām.
2.2. Lūgt LHF valdi apstiprināt minētās izmaiņas 2013. gada virslīgas čempionāta reglamentā.

3. Par spēlētāja Kaspara Paučes iziešanu laukumā no rezervistu soliņa brīdī, kas spēle apturēta laukumā notiekoša kautiņa dēļ, mačā starp „Zemgale/JLSS” un „HS Rīga/Pārdaugava 2” 27.10.2012.
Nolēma:
3.1. Pamatojoties uz LHF DSN punktiem 7.3 un 24 diskvalificēt K. Pauči uz 2 (divām) virslīgas spēlēm.

4. Par spēlētāja Kristofera Kariņa tiesneša lēmuma demonstratīvu apstrīdēšanu un necenzētu vārdu lietošanu spēlē starp Valmieras HK un Daugavpils BSS U 12 grupā 27.10.2012..
Nolēma:
4.1. Pamatojoties uz LHF DSN punktiem 9. un 24, diskvalificēt K. Kariņu uz 5 (piecām) LBJMH spēlēm.

5. Par SK „Liepājas metalurgs” komandas patvaļīgu spēles sākuma laika pārcelšanu, neinformējot par to LHF un viesu komandu, divās mājas spēlēs - pret SK „Rīga 96” par pusotru stundu vēlāk pārceļot spēles sākuma laiku; pret „Monarch” par pusstundu vēlāk, līdz ar to, radot LHF papildu izdevumus, saistītus ar spēles video translāciju.
Nolēma:
5.1. Pamatojoties uz LHF DSN punktu 24., sodīt SK „Liepājas metalurgs” ar naudas sodu Ls 50 (Ls 25 par katru spēli). Soda nauda nomaksājama divu nedēļu laikā no šī lēmuma publicēšanas dienas.