Amber Ice pārstāvis: "Padarījām ierastos tumšos toņus dzīvākus"

Foto: Mārtiņš Aiše

Otrdien "KHL bārā" notika jauno Latvijas hokeja izlases spēļu kreklu prezentācija. SIA "Amber Ice" pārstāvis Gints Biedris uzsvēra, ka, lai padarītu ierastos tumšos toņus ''dzīvākus'' un spilgtākus, nedaudz gaišāka tika padarīta karmīnsarkanaā krāsa.

Izstrādājot jaunās skices, Biedris atzina, ka tika ņemts vērā gan patreizējās aktualitātes, gan iepriekš izgatavotās izlases formas. Strādājot pie šīm skicēm tika izvirzīti sekojoši uzdevumi:

1. jaunajam veidolam kardināli jāatšķiras no visiem vecajiem, bezpersoniskajiem, vienmuļajiem dizainiem, kas būtībā ietvēra sevī tikai uzrakstu Latvija un karoga krāsu salikumu;
2. šim veidolam jābūt ne tikai atšķirīgam, bet arī tādam, kas patiktu līdzjutējiem, gan vietējiem, gan ārzemju, proti tādam, kuru vēlētos iegādāties fanu preču izskatā;
3. dizainam jābūt aktuālam- tādam, kurš uzskatāms par modernu.

Pamatā uzmanība tika vērsta uz sekojošiem jauninājumiem:

1. Etniskie motīvi- tie patlaban ir ļoti aktuāli un noteikti izraisītu patiesu sajūsmu ne tikai spēlētājos, bet arī fanu vidū. Dizainos ietvertas spēcīgākās Latvju zīmes: Jumis- auglības, panākumu un drošības simbols pret ļaunu, Zalktis- spēka un gudrības simbols, Māras krusts- pilnības, aizsardzības un svētības simbols.
2. Variācijas par un ap Latvijas ģerboni un brīvības zvaigznēm. Atsevišķi izdalot atsevišķus elementus tika panākts jauns , svaigs skatījums uz vecajām vērtībām, kā arī- izmantoti jauni proporcionāli dalījumi kāds līdz šim izlases kreklos nav bijis un, tādējādi rada pavisam jaunu iespaidu.
3. Sarkanā krāsa- lai padarītu ierastos tumšos toņus ''dzīvākus'' un spilgtākus, padarīta gaišāka karmīnsarkanā krāsa, tādējādi hokeja arēnu apgaismojumā formastērpi izskatīsies gaišāki, dinamiskāki un ''nepazudīs'' krāsa tonis, kurš bieži vien pie aukstas gaismas izskatās melns. Arī līdzjutēji šādos kreklos vairāk izcelsies uz tumšo tribīņu fona.