LHF valdes sēdes 19. decembra lēmumi

19. decembrī notika Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ikmēneša valdes sēde. Dienas kārtībā bija jautājumi par:
- Latvijas izlases starts turnīrā Francijā;
- Latvijas U20 izlases gatavība startam pasaules čempionātā;
- Latvijas U18 izlases galvenā trenera apstiprināšana;
- Disc. Komitejas lēmums par HK „Venta 2002” iesniegumu.

Par Latvijas hokeja izlases startu „Euro Ice Hockey Challenge” turnīrā Francijā atskaitījās izlases vecākais treneris Teds Nolans. Viņš atzina, ka pret dāņiem tika zaudēts „bullīšos”, pret Franciju vārtsargs nebija īsti stabils, kaut arī tika veikts gandrīz divas reizes vairāk metienu pa pretinieku vārtiem:. Kad sākām ielaist vārtus pret frančiem, komandas gars kritās. Vairākiem spēlētājiem nebija attieksme pienācīgā līmenī. Bet tāpēc jau ir tāds turnīrs ir domāts, lai pārbaudītu spēlētājus un redzētu, kurš uz ko ir spējīgs. Februārī būs pavisam cita izlase ar citu attieksmi, sacīja Nolans.

Latvijas hokeja izlasei no 2. februāra „Volvo SC” ledus hallē nepilnā sastāvā uzsāks gatavoties Olimpiskajam kvalifikācijas turnīram. No 4. februāra komanda trenēsies jau pilnā sastāvā.

Latvijas U20 izlases gatavība startam pasaules čempionātā augstākajā divīzijā LHF valdi iepazīstināja Valentīns Bļugers. Viņš atklāja, ka otrdien U20 izlase ar 5:3 pārbaudes spēlē uzveica „MHL” komandu „SKA1946”. Tika pieminēts, ka sagatavošanās posms sākās augustā, kad juniori piedalījās „Žoltoka kausa” izcīņā. Novembrī sekoja turnīrs Austrijā, šobrīd tiek aizvadīts pēdējais sagatavošanās etaps. Latvijas U20 izlase, Leonīda Tambijeva vadībā Brocēnos aizvada gandrīz divu nedēļu garu treniņnometni. Nometnē apstākļi labi, lai tikai domātu par hokeju. LHF ir visu nodrošinājusi, atliek tikai gatavoties, sacīja Bļugers.

Bļugers atzina, ka apgrūtināja tas, ka pieci spēlētāji no Z-Amerikas ieradās tikai vakar un vēl nav aklimatizējušies. Treniņnometnes laikā traumu esot dabūjis Golovkovs, pārējie esot ierindā. Šobrīd jau notiek intensīvs darbs pie virknējumiem. Diemžēl nebūs Zemgus Girgensons, kuru „AHL” klubs nelaiž uz izlasi. Kopumā spēlētājiem ir labi izdevies sagatavoties fiziski. Ar spēles disciplīnu un komandas garu varam kompensēt mūsu trūkumus, tā Bļugers.

LHF valde Latvijas U-20 izlasei izvirzīja uzdevumu pasaules čempionātā, izcīnīt vismaz devīto vietu, proti, saglabāt vietu augstākajā divīzijā.

LHF valdes sēdē tika apstiprināts jaunais Latvijas U-18 izlases vecākais treneris, pašmāju speciālists Vjačeslavs Nazarovs. Tuvākajās dienās tiks nosaukti Nazarova palīgi Latvijas U-18 izlasē, kā arī kandidātu saraksts, kuri 29. un 30. decembrī „Volvo SC” ledus hallē aizvadīs divas pārbaudes spēles ar Baltkrievijas vienaudžiem. Izskatījām vairākus variantus, un domājam, ka Vjačeslavs Nazarovs varētu būt labākā kandidatūra. Viņa komandā spēlē liela daļā potenciālo izlases kandidātu, viņš labi pazīst spēlētājus, kuri dzimuši 1995., 1996. gadā, atzina LHF prezidents Kirovs Lipmans.

LHF valde izskatīja Disciplinārās Komitejas lēmums par HK „Venta 2002” iesniegumu, kurā HK „Venta 2002” lūdza veikt izmaiņas LJBHM nolikumā, kas ļautu U16 čempionātā spēlējošām komandām tikt sadalītām nevis finālgrupā četras, bet piecas komandas.

LHF valde vienbalsīgi nolēma nemainīt nolikumu, kuru pirms sezonas vasarā ar klubiem kopīgi pieņēma, tādējādi neizpaliekot sportiskajiem principiem.