Nazarovs: „Šajā komandas modelī ir meistarīgi hokejisti, kuri var iemest”

Foto: Mārtiņš Aiše

Piedāvājam nelielu interviju ar Latvijas U18 hokeja izlases galveno treneri Vjačeslavu Nazarovu pēc divām pārbaudes spēlēm ar baltkrieviem, kurās mūsu izlase izcīnīja divas uzvaras ar 6:1 un 4:1.

Kas patika, nepatika spēlēs pret baltkrieviem?

Šādā spēlētāju sastāvā tās bija pirmās divas spēles. Komanda šīs divas spēles aizvadīja labi, kauta arī nevienmērīgi. Ja pirmajā spēlē puiši ar noskaņojumu nospēlēja nevainojami. Labi kustējās. Tad otrajā spēlē šis 6:1 nedaudz nomierināja spēlētājus. No otras puses paši baltkrievi centās reabilitēties pēc pirmās dienas neveiksmes. Pielika kustībā, koncentrējās katrā epizodē. Jā, otrās spēles sākumā mums bija pagrūti. Puiši parādīja raksturu, jo šajā komandas modelī ir meistarīgi hokejisti, kuri var iemest. Esmu apmierināts ar šīm divām spēlēm, gan ar spēlētāju attieksmi, gan ar rezultātu.

Kā gatavojāties šīm spēlēm?

Par pašu spēli runāt vēl ir pāragri, jo savācāmies dienu pirms spēlēm. Laika, lai kaut ko sagatavotu mums praktiski nebija. Mēs aprunājāmies, iezīmējām galvenos momentus spēlē savā zonā, pretinieka zonā. Galveno taktisko zīmējumu, kā arī spēli vairākumā. Viss pārējais mums vēl ir priekšā. Ceram vēl februārī aizvadīt pārbaudes spēles. Tad arī būs iespēja vēl piesaistīt puišus, kuru šajās spēlēs neredzējām. Golovkovam trauma, Bukarts ir kopā ar U20 izlasi Ufā, vēl divi spēlētāji ir slimi.

Varat nosaukt kādu kurš šajās spēlēs pārsteidz, vai tieši otrādi – bijāt gaidījis vairāk?

Šis gads mani pārsteigt nevar. Es viņus visus labi pazīstu. Tas pats Podziņš, viņu pamanīju pirms diviem gadiem turnīrā Maskavā, patika. Spējīgs. Varēja redzēt Maskavas hokeja skola atšķiras: tehnika, labas rokas, spēles izpratne. Viņam pagaidām vēl pietrūkst pastāvīgi „ieslēgties” spēlē no zvana līdz zvanam. Egli nēesmu redzējis kādu gadu noteikti. Šis puisis mūs pilnībā apmierina. Neatlaidīgs, stūrgalvīgs, tendēts uz vārtiem. Domāju, ka viņš mums noteikti palīdzēs