LHF valdes sēdes 16. janvāra lēmumi

16. janvārī notika Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ikmēneša valdes sēde. Dienas kārtībā bija jautājumi par:
- Latvijas U20 izlases starts pasaules čempionātā;
- Latvijas izlases gatavošanās gaita Olimpiskajam kvalifikācijas turnīram;
- Latvijas U18 izlases gatavošanās gaita.

Par Latvijas hokeja izlases startu U20 pasaules čempionātā atskaitījās galvenais treneris Leonīds Tambijevs. Tambijevs informēja valdi, ka čempionātā, objektīvu iemeslu dēļ, bija problēma spēlētāju ar fizisko sagatavotību. Z-amerikāņi atbrauca vēlāk, noguruši, tāpat nometnei vēlāk pievienojās liepājnieki. Kopumā turnīrs parādīja, ka lielākai daļai izlases spēlētāju ir vāja tehniskā gatavība, slidošana, metieni, piespēles. Spēlētājiem visa turnīra laikā nevarēja pārmest gan pašaizliedzībā, gan cīņas sparā. Līmenis turnīrā bija ļoti augsts, brīžiem pat neturējām līdzi. Darīju savu darbu profesionāli, arī puiši darīja visu ko varēja. Kas pērn sanāca ar U18 izlasi, šogad nesanāca ar U20, sacīja Tambijevs

Tā kā LHF valdes izvirzītais uzdevums netika izpildīts, LHF valde nolēma nesteigties ar līguma pagarināšanu, kurš Tambijevam beidzas 31. janvārī. Šobrīd U20 hokeja izlase vairs nav dienas kārtībā, tādēļ LHF valde nolēma atlikt Latvijas U20 hokeja izlases galvenā trenera jautājuma izskatīšanu.

Par Latvijas izlases gatavošanos Olimpiskajam kvalifikācijas turnīram LHF valdi informēja LHF ģenerālsekretārs Māris Baldonieks. Viņš atzina, ka kandidāti ir apzināti un pirmie treniņi paredzēti 2. februārī „Volvo SC” ledus hallē. Mūsu pretinieki ir ļoti nopietni gatavojušies, noteikti spēlēsim ar lielu atbildības sajūtu, sacīja Baldonieks.

LHF valde atbalstīja LHF prezidenta Kirova Lipmana priekšlikumu par Aigara Ciprusa atstādināšanu no Latvijas izlases galvenā trenera palīga amata. Lipmans uzsvēra, ka Cipruss nav bijis godīgs pieņemot Viļņas „Baltika” priekšlikumu, neinformējot par to LHF vadību. Tuvākajā laikā būs zināms jauns Teda Nolana palīgs.

Par Latvijas U18 izlases gatavošanos pasaules čempionātam LHF valdi informēja izlases galvenais treneris Vjačeslavs Nazarovs. Viņš uzsvēra, ka ir problēmas ar to, ka izlasei februārī, IIHF starptautiskajā izlašu pārtraukumā, ir jābrauc uz turnīru Baltkrievijā, kad tajā pašā laikā HK „Juniors” komandai ir paredzētas MHL „B” grupas spēles.

LHF valde nolēma risināt jautājumu par HK „Juniors” spēļu pārcelšanu MHL „B” grupas kalendārā.