Līderu cīņā pārāki "SMScredit.lv"

Foto: Ruslans Antropovs

Latvijas Virslīgas hokeja čempionāta līderu cīņā "Inbox.lv" ledus hallē "SMScredit.lv" ar 4:3 uzvarēja HK "Juniors" un nostiprināja savas pozīcijas turnīra tabulas galvgalī. Uzvarētāju labā trīs rezultativitātes punktus par piespēlēm nopelnīja aizsargs Oļegs Sorokins, savukārt junioru labā divus vārtus guva Rūdolfs Krieviņš.

Spēles rezultāts tika atklāts jau ceturtajā minūtē, kad vārtus guva Ronalds Cinks. Juniori pēc dažām minūtēm panāca līdzsvaru uz tablo, tomēr Andrejs Kardašs un Mareks Jass guva vēl divus vārtus un jau 3:1 pēc pirmā perioda.

Otrajā periodā HK "Juniors" vārtos stājās Maksims Rešetņikovs, kurš nākamās 20 minūtes vārtus saglabāja neskartus. Junioriem gan radās vairākas iespējas, pateicoties "SMScredit.lv" noraidījumiem – trešais no tiem arī tika realizēts deviņu sekunžu laikā, vārtus gūstot Ralfam Karelim.

Trešā perioda sākumā Undelis atjaunoja divu vārtu pārsvaru, bet drīz Rūdolfs Krieviņš samazināja "SMScredit.lv" pārsvaru līdz minimumam. Uz ko vairāk juniori nebija spējīgi, un "SMScredit.lv" izcīnīja uzvaru ar 4:3. Uzvarētāju labā ar trīs rezultatīvām piespēlēm izcēlās Oļegs Sorokins, savukārt HK "Juniors" rindās divi vārti Rūdolfa Krieviņa kontā. Sorokins līdz ar šo spēli kļuvis par līgas rezultatīvāko aizsargu, 20 spēlēs gūstot 26 (8+18) punktus.

"SMScredit.lv" ar 61 punktu 23 spēlēs tagad nostiprinās pirmajā vietā čempionātā – HK "Juniors" ne tikai atpaliek par četriem punktiem, bet arī ir aizvadījuši par četrām spēlēm vairāk. Turnīra līderi nākamo maču aizvadīs 2.februārī ar SK "Rīga 96" (7 punkti 22 spēlēs, 8.vieta), savukārt junioriem nākamā Latvijas čempionāta spēle paredzēta 20.februārī ar HS "Rīga/Prizma II" (11 punkti 22 spēlēs, 7.vieta).

Nākamās virslīgas spēles ir paredzētas 2. janvāŗi, kad HS "Rīga/Prizma2" uzņems HK "Zemgale/JLSS" un SK "Rīga" savā laukumā sacentīsies ar čempionāta līdervienību "SMScredit.lv".

Latvijas hokeja čempionāts, 30.janvāris

"SMScredit.lv" – HK "Juniors" 4:3 (3:1, 0:1, 1:1)

Vārti: 3:36 Cinks (Rožkalns, Bluks) 1:0, 8:13 Krieviņš (Ozols, Zvirgzdiņš) 1:1, 12:08 Kardašs (Undelis, Sorokins) 2:1, 14:15 Jass (Sorokins, Glazkovs) 3:1, 39:50 Karelis (Bindulis, Pētersons, vair.) 3:2, 41:17 Undelis (Sorokins) 4:2, 43:24 Krieviņš (Samofalovs, Zvirgzdiņš) 4:3.

Soda minūtes: 14:6.

Vārtsargi: Kazanovs – Grīnfogels (20:00 – Rešetņikovs).

Izmantotais avots:
Latvijas Hokeja federācija