Čempioni noliek pilnvaras, finālā iekļūst kreditori, "Monarhs" izlīdzina

Foto: Vladislavs Proškins

Latvijas hokeja čempionāta finālā kā pirmie šodien iekļuvuši „SMScredit.lv” hokejisti, kuri šodien atkārtoti apspēlēja „Liepājas Metalurgu 2” (4:3), sērijā triumfējot ar 2-0. Otrā pusfināla pārī tikmēr rezultāts pēc divām spēlēm kļuvis neizšķirts 1-1.

Jau vēstīts, ka vakar pirmajās pusfinālu sēriju cīņās minimālas uzvaras svinēja HK "Juniors" un "SMScredit.lv", kas pieveica, attiecīgi, "Ozolnieki/Monarch" un "Liepājas metalurgs 2". Šodien abās sērijās (līdz divām uzvarām) tika aizvadītas otrās cīņas.

Liepājā, kur šovakar viesojās „SMScredit” komanda viesi arī atklāja mača rezultātu. Spēlējot skaitliskajā vairākumā 1:0 jau desmitajā spēles minūtē panāca Renārs Undelis, bet pēc pusotras minūtes Andrejs Lavrenovs dubultoja „kreditoru” pārsvaru. Otrās spēles trešdaļas ievadā Jānis Straupe „Liepājas Metalurgam 2” vienus vārtus atguva, taču spēles turpinājumā Ronalds Cinks un Sergejs Pečura palielināja viesu pārsvaru līdz trim vārtiem – 4:1. Spēles 58. minūtē kurzemnieki Laura Bajaruna rokām vienus vārtus atguva, un pēc brīža noņēma vārtsargu, laukumā sūtot sesto laukuma spēlētāju. Jau mača pēdējā minūtē Straupe guva savus otros vārtus, atgūstot vēl vienu ripu, taču kā vēlāk izrādījās, neko vairāk laukuma saimnieki nespēja. Zaudējums ar rezultātu 3:4, kas nozīmē, ka čempioni savas pilnvaras nolikuši.

Savus pretiniekus „SMScredit.lv” komanda gan šovakar neuzzināja. „Ozolnieki/Monarch” komanda šovakar Piņķos „Inbox.lv ledus hallē” prata revanšēties HK „Juniors” par zaudējumu vakar, sērijā panākot līdzsvaru – 1-1. Mača gaitā monarhi bija nonākuši zaudētājos, taču prata atspēlēties un uzvarēja ar 2:1. Ozolnieku komandas rindās vārtus guva Sergejs Durdins un Edgars Lipsbergs, bet „Junioru” labā vienīgais precīzais metiens Dāvim Straupem.

Sērijas izšķirošā spēle risināsies „Inbox.lv ledus hallē” trešdienas vakarā.