Latvijas izlase Ozolniekos aizvada pirmo treniņu

Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Otrdien "Ozo" ledus hallē Latvijas hokeja izlase sānāca kopā uz pirmo treniņu, lai uzsāktu gatavoties pasaules čempionatam, kas maija sākumā norisināsies Somijā.

Latvijas izlases galvenā trenera Teda Nolana rīcībā šodien Ozolniekos bija 15 uzbrucēji, seši aizsargi un četri vārtsargi. No tribīnēm treniņu vēroja Georgijs Pujacs, Roberts Bukarts, Oskars Bārtulis, kā arī brāļi Jēkabs un Miķelis Rēdlihi. Bukarts un Jēkabs Rēdlihs treniņus varētu uzsākt aprīļa pirmajā pusē, bet Bārtulis un Miķelis Rēdlihs čempionātā nepiedalīsies. „Jēkaba dalība čempionātā ir zem lielas jautājuma zīmes, viņam ir problēmas ar cirksni. Robertam traumēts plecs, viņš varētu pievienoties izlasei pēc dienām desmit, viņš ir jauns puisis, atjaunošanās procesam vajadzētu noritēt pietiekami ātri,” pastāstīja komandas ārsts Jānis Kvēps.

Jau pēc nedēļas sastāvu papildinās Edgars Masaļskis, kuram ceļgala operācija tika veikta uzreiz pēc sezonas. Tāpat šodien netrenējās Georgijs Pujacs, taču viņš būšot uz ledus kuru katru dienu.

Zilajos kreklos šodien slidoja Gints Meija, Andris Džeriņš un Kaspars Saulietis, sarkanajos - Elvijs Biezais, Māris Bičevskis un Juris Upītis, baltajos – Miks Indrašis, Vitālijs Pavlovs un Roberts Jekimovs, bet dzeltenajos veseli seši vīri – Juris Štāls, Gunārs Skvorcovs, Mārtiņš Cipulis, Aleksejs Širokovs, kā arī izlases oficiālajā kandidātu sarakstā neesošie Lauris Bajaruns un arī Roberts Maziņš, kurš šosezon spēlēja Somijas trešajā līgā, „Karhu HT” komandā. Melnos kreklos bija tērpti visi seši aizsargi – Oskars Cibuļskis, Krišjānis Rēdlihs, Kristaps Sotnieks, Mārtiņš Porejs, Māris Jass un Mārtiņš Jakovļevs. Tāpat treniņā piedalījās četri vārtsargi – Māris Jučers, Kristers Gudļevskis, Jānis Kalniņš un Ervīns Muštukovs.

Rīt Latvijas izlasei plāno pievienoties "Liepājas Metalurgs" komandas aizsargs Ričards Birziņš.

Pirmajā izlases treniņā galvenajam trenerim Tedam Nolanam uz ledus asistēja Kārlis Zirnis un Ēriks Miļuns. 17. aprīlī Rīgā plāno ierasties Toms Kūlens.