LHF un hokeja klubi pie apaļā galda par jauno sezonu

Foto: Vladislavs Proškins

Latvijas Hokeja federācija šodien pie apaļā galda pulcēja gan Virslīgas, gan bērnu un jauniešu hokeja komandu un klubu pārstāvjus, lai iezīmētu jauno 2013./2014. gada sezonu.

Mutisku piekrišanu dalībai 78. Latvijas Virslīgas hokeja čempionātā ir devušas deviņas komandas: SMScredit.lv, Dinamo/Juniors (pagājušajā sezonā HK Juniors), Liepājas Metalurgs, HK Zemgale/JLSS, Ozolnieki/MONARCH, HS Rīga/Prizma, SK Rīga'97, apvienotā Ventspils un Tukuma komanda - HK Tukums. No Daugavpils pilsētas Sporta pārvaldes tika saņemta vēstule, ka Daugavpils hokeja komanda 2013./2014. gada sezonā plāno piedalīties Virslīgas čempionātā. Par komandas nosaukumu tiks paziņots vēlāk.

Veicot pārrunas ar klubu pārstāvjiem tika nolemts, ka līdz 5. augustam visiem klubiem, kuri ir gatavi startēt jaunajā Virslīgas un LBJMH sezonā ir jāiesniedz komandas vārdiskais pieteikums.

Direktorātā tika informēts, ka ir izdarītas izmaiņas čempionāta pieteikumā, atsaukt un pieteikt spēlētājus būs iespējams līdz 2014. gada 15. februārim. Pēc 15. februāra Virslīgas komandā pieteikto spēlētāju kopskaits nedrīkstēs pārsniegt 30 hokejistus, neatkarīgi no viņa vecuma.

Tāpat direktorātā tika paziņots, ka 2013. gada Latvijas Virslīgas hokeja čempionvienība "SMScredit.lv" ir atteikusies no dalības 2013./2014. gada sezonas IIHF Kontinentālā kausa izcīņā, nododot šīs tiesības "Dinamo/Juniors" (HK Juniors), kura ierindojās otrajā vietā.

Plānots, ka jaunā Virslīgas sezona sāksies 7. septembrī līdz nākamā gada 7. aprīlim pēc LHF valdes apstiprināta kalendāra.

Latvijas Virslīgas hokeja čempionāta prioritārais mērķis pēdējos gadus ir bijis nemainīgs – pilnveidot hokejistu meistarību, gatavojot rezerves Latvijas hokeja valstsvienībai, akcentējot tieši Latvijas U-20 un U-18 izlašu intereses.