Atklāta Kārļa Skrastiņa un Oskara Bārtuļa nometne

Foto: Mārtiņš Aiše

Pirmdien 10. jūnijā Jelgavas ledus hallē sākās Kārļa Skrastiņa un Oskara Bārtuļa hokeja meistarības nometne bērniem un pusaudžiem vecumā no 8. līdz 17. gadiem. Jau trešo gadu pēc kārtas nometne pulcē jaunos hokejistus, kuri strādās augsti novērtētu speciālistu vidū.

Sakarā ar lielo interesi, šovasar Jelgavas ledus hallē norisināsies divas nometnes. - no 10. līdz 15. un no 17. līdz 22. jūnijam. Liela daļa bērnu ir izmantojusi iespēju pieteikties uz abām nometnēm. Līdz ar to nometnē tie pavadīs visas 12 dienas.

Kopumā šogad dalībnieku atsaucība ir bijusi lielāka nekā pērn. Nometnei pieteikušies 183 jaunie censoņi no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Zviedrijas, Somijas, Polijas, Baltkrievijas, Krievijas, Ukrainas un Kanādas.

Šovasar, līdzīgi kā pagājušajā gadā, jaunie spēlētāji uzlabos savas prasmes kopā ar Latvijas izlases aizsargu Oskaru Bārtuli un ārzemju treneriem - slidošanas tehnikas speciālistu Vjačeslavu Kuzņecovu no Filadelfijas „Flyers”, ripas kontroles un metienu tehnikas speciālistu Timu Turku no Monreālas „Canadiens”, metienu tehnikas treneri no Toronto - Dionu Del Monti, kā arī zviedru atlētikas speciālistu - Mattiasu Johnssonu. Katru nometnes dienu ir paredzēti paraugtreniņi ar Latvijas hokeja izlases spēlētājiem.

Pēc pirmās treniņnometnes dienas savos iespaidos dalījās viens no nometnes instruktoriem Oskars Bārtulis: „Viss notiek visaugstākajā līmenī, labā un draudzīgā atmosfērā. Darbs pie pieciem ārzemju treneriem norisinās vairākās grupās, kas dod iespēju vairāk strādāt individuāli. Dienā ir divi ledus treniņi, viens sausais, kā arī video nodarbības. Esam gandarīti redzēt bērnus, kuri piedalījušies iepriekšējās divās nometnēs un šogad ir jauno censoņu vidū, lai turpinātu attīstīt savas hokeja prasmes. Atmosfēra ir lieliski, bērni attīstās un arī nometne ar katru gadu paliek labāka un progresē.”

Nometnes oficiālā mājas lapa: Hokejs Bērniem un Jauniešiem