Latvijas Inline hokeja izlase noskaņoti iegūt ceļazīmi uz 2014.gada Pasaules čempionātu

Latvijas inline hokeja centrs (LIHC) sadarbībā ar Latvijas hokeja federāciju uzsāk Latvijas valstsvienības inline hokejā gatavošanu dalībai kvalifikācijas turnīram uz IIHF 2014.gada Pasaules čempionātu inline hokejā, kurš šogad tiks aizvadīts Vācijas pilsētā Passau no 9.-11.augustam.

2012.gadā Latvijas izlase jau startēja šādā turnīrā, bet izšķirošajā spēlē pret Bulgāriem tika piedzīvots zaudējums papildlaikā, kas liedza mums līdzdalību šī gada Pasaules čempionātā.

Šogad atlases turnīrā piedalīsies – Latvijas, Īrijas, Turcijas un Maķedonijas valstsvienības. Kā galvenos konkurentus mūsu izlases vadītājs Andris Antoņēvičš uzskata Īrijas valstvienību, kurai vairs nav ledus hokeja kā tāda, līdz ar to tiek spēlēts tikai inline hokejs pietiekami augstā līmenī. Neskatoties uz to, viņš uzskata, ka šogad mums ir lielākas izredzes uzvarēt kvalifikācijas turnīrā, jo pēdējā gada laikā dažādos sastāvos LIHC komandas ir piedalījušās trijos spēcīgos starptautiskajos turnīros, kur ir varēts apskatīt ne tikai konkurentu meistarprasmi, bet arī adaptēties tam kā inline hokejs tiek spēlēts pasaulē.

Kvalifikācijas turnīrs norisināsies 3 dienas, kur pirmās dienas spēlē spēkosimies ar Īriju, tad ar Maķedoniju un noslēdzošajā dienā spēkus samērosim ar Turciju. Tikai vienai komandai tiks nodrošināta ceļa zīme uz 2014.gada Pasaules čempionātu inline hokejā.

Latvijas izlases kandidātu sarakstā ir tādi spēlētāji, kā Ronalds Cinks, Mārtiņš Roštoks, Artūrs Batraks, Rolands Dietlavs, Artjoms Ogorodņikovs, Jānis Bullītis, Rustams Begovs, Romāns Glazkovs, Jānis Golubovičs, Viktors Kaļiņins, Miks Lipsbergs, Edgars Lipsbergs, Dinārs Daugela, Vladislavs Koniševs, Viesturs Cimermanis, Dmitrijs Šancovojs, Nils Remess, Edgars Čušs, Artūrs Bērziņš, Miks Golubovičš, Eduards Mitrovs, Vadims Boženkovs. Vārtsargi - Kristaps Krūze, Denijs Romanovskis.

Vēlamies pateikt paldies saviem atbalstītājiem, jo īpaši AS „OlainFarm” un Olaines novada domei.