NHL spēlētāji piedalīsies Soču olimpiādē

Foto: AFP/Scanpix

Nacionālā hokeja līga un Spēlētāju asociācija šodien paziņoja, ka panākta vienošanās ar Starptautisko hokeja federāciju un Starptautisko olimpisko komiteju par NHL spēlētāju dalību 2014. gada olimpiskajās spēlēs Sočos. Līgā pārtraukums būs no 9. līdz 26. februārim.

"NHL spēlē visvairāk internacionālo sportistu profesionālajā sportā, un mūsu atlētiem ir milzīgs lepnums pārstāvēt dzimteni uz starptautiskās skatuves," izplatītajā paziņojumā sacīja līgas komisārs Gerijs Betmens. "Lēmums par hokejistu piedalīšanos Soču olimpiskajās spēlēs bija grūts, bet zinām, ka to ar prieku uzņems mūsu spēlētāji un, pats svarīgākais, mūsu līdzjutēji, un sporta fani visā pasaulē."

"Spēlētāji ir priecīgi, ka panākta vienošanās, kas ļaus pasaules labākajiem hokejistiem februārī sacensties olimpiskajās spēlēs. Vilkt dzimtās zemes kreklu ir kas tāds, ko spēlētāji gaida," atzina Spēlētāju asociācijas direktors Dons Fērs.

Olimpiskais hokeja turnīrs norisināsies no 12. līdz 23. februārim, savukārt NHL pārtraukums ilgs no 9. līdz 26. februārim. NHL spēlētāji piedalīsies piektajā olimpiādē pēc kārtas. Sagaidāms, ka turnīrā būs vairāk nekā 120 hokejistu no pasaulē spēcīgākās līgas, teikts NHL mājaslapā.

Tāpat panāktā vienošanās paredz, ka Sočos darbosies septiņi tiesneši un seši līnijtiesneši no NHL.

Latvijas izlase spēlēs C apakšgrupā kopā ar 1998. gada olimpisko čempioni Čehiju, 2006. gada zelta medaļu ieguvēju Zviedriju un aizvadītā pasaules čempionāta sudraba medaļnieci Šveici. 12. februārī turnīru atklās tieši šīs komandas: Latvija spēlēs pret Šveici, bet Zviedrija spēkosies ar čehiem.

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League