Latvijas olimpieši viesojas Saeimā un Ministru kabinetā

Foto: Ernests Dinka, Saeimas Kanceleja

Latvijas olimpieši šodien viesojās Saeimā, kur tās priekšsēdētāja Solvita Āboliņa sportistiem pasniedza Atzinības rakstus par dalību Soču olimpiskajās spēlēs. Tāpat ar sportistiem tikās Ministru prezidente Laimdota Straujuma, atzinīgi novērtējot olimpiešu startus. Olimpiešu vidū bija arī Latvijas izlases hokejisti.

Pateicībā par izcīnītajām olimpiskajām medaļām un sasniegtajiem augstajiem sportiskajiem rezultātiem, Saeimas priekšsēdētāja un valdības vadītāja Latvijas delegācijas sportistiem, treneriem, ārstiem, sporta federāciju un Latvijas Olimpiskās komitejas pārstāvjiem pasniedza Saeimas Prezidija, Saeimas priekšsēdētājas atzinības rakstus, kā arī Latvijas Eiro PROOF kaluma monētu komplektu.

Saeimas priekšsēdētāja izteica pateicību sportistiem, kuru sniegums olimpiskajās spēlēs vienoja visu sabiedrību, liekot divas nedēļas sekot līdzi notikumiem olimpiskajās spēlēs: „Paldies par to, ka likāt mums visiem kopā raudāt, priecāties aiz sajūsmas, dusmoties, bet galvenais - jūs likāt būt mums vienotiem. Jūs likāt lepoties ar savu valsti un apzināties, cik tas ir svarīgi – ka ir cilvēki, kas spēj godam pārstāvēt mūsu valsti, sarkanbaltsarkano karogu.”

Uzrunājot klātesošos Latvijas valstsvienības hokejistus, Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra mūsu izlases spēku, parādot pasaulei, kas ir mūsu valsts un kādi ir tās cilvēki: „Tas, kas notika internetā pēc spēles ar Kanādu - to nevar izdarīt neviens diplomāts, neviens valstsvīrs.”

"Jūs esat pasaulei parādījuši, ka mazā Latvija var un ka Latvija ir lielvalsts," pauda Straujuma. Viņa uzsvēra, ka olimpiskā komanda ir izcīnījusi labākos panākumus olimpiskajās spēlēs Latvijas vēsturē.

Latvijas hokeja izlases pārstāvji Ministru kabinetā ar premjerministri Laimdotu Straujumu

Latvijas hokeja izlases kapteinis Sandis Ozoliņš no Saeimas priekšsēdētājas rokām saņem Atzīnības rakstu