Noslēdzies LHF ikgadējais kongress, par prezidentu atkārtoti ievēl Kirovu Lipmanu

Foto: Mārtiņš Aiše

Šodien, 12. septembrī viesnīcā „Lielupe” notika ikgadējais Latvijas Hokeja federācijas kongress, kurā atkārtoti uz četriem gadiem tika pārvēlēts līdzšinējais LHF prezidents Kirovs Lipmans. Tāpat kongresā tika ievēlēta LHF valde un valdes locekļu kandidāti.

No 40 LHF biedriem, kongresam reģistrējās 30 un no tiem - 29 biedriem bija balsstiesības. Kirovs Lipmans Latvijas Hokeja federācijas kongresā vienbalsīgi tika pārvēlēts federācijas prezidenta amatā. Neilgi pēc prezidenta vēlēšanām tika apstiprināta arī Latvijas Hokeja federācijas valde - Helmuts Balderis-Sildedzis, Māris Martinsons, Valentīns Bļugers, Andris Deniņš, Guntis Ulmanis un Uģis Magonis. Par LHF valdes locekļu kandidātiem tika ievēlēti Pauls Dzindulis, Nikolajs Sirotkins un Inese Andiņa.

Jaunu biedru šogad nav. Savukārt pieci uzņēmumi ir iesnieguši iesniegumus ar lūgumu kļūt par biedru kandidātiem: "Bērnu hokeja atbalsta biedrība", biedrība "Daugavpils hokejs", "Latvijas hokeja veterānu apvienība", biedrība "Hokeja Akadēmija sporta centrs" un "Latvijas Hokeja atbalsta biedrība".

LHF kongress vienbalsīgi apstiprināja 2013. gada finanšu pārskatu.

LHF prezidents Kirovs Lipmans savā atskaites ziņojumu uzsāka ar gandarījumu, ka Latvijas hokeja valstsvienība veiksmīgi startējusi savās ceturtajās Olimpiskajās spēlēs pēc kārtas: "Man ir liels prieks un gandarījums par izlases sasniegto. Vairākas spēcīgas un bagātas valstis šoreiz uz Sočiem netika un tas vēl vairāk pasvītro šī sasnieguma nozīmīgumu." Tāpat Lipmans atzina, ka ir nomainījusies vesela hokeja paaudze, bet Latvijas izlase vēl aizvien ir konkurētspējīga cīnīties par augstām vietām. Lipmans kongresā izteica gandarījumu arī par jaunatnes hokeja attīstību: "Šosezon bērnu un jaunatnes čempionātā sešās vecuma grupās startē 83 komandas, kas ir vairāk kā jebkad agrāk. Tāpat priecē 1. līgas izveide, kurā šogad startē sešas komandas." Par galvenajiem nākotnes mērķiem Lipmans izvirzīja Latvijas pieaugušo izlasei pasaules čempionātos tikt starp labākajām astoņām izlasēm, Latvijas U-20 izlases atgriešanos pasaules čempionāta elites divīzijā, kā arī Latvijas Virslīgas hokeja čempionāta līmeņa celšanos.

Pēc prezidenta runas, klātesošiem delegātiem bija iespēja publiski uzstāties. Par bērnu un jauniešu sportu, problēmām un uzlabojumiem klāstīja Raitis Bikše (Dinamo bērni), Ģirts Vilks (Jūrmalas hokeja skola), Oļegs Sorokins (HK Venta) un Imants Ziediņš (Talsu hokeja klubs).