"Dinaburga" izcīna punktu pret "Kurbads", "Zemgale/LLU" apspēlē HS "Rīga"

Savā pirmajā Latvijas čempionāta "Optibet" hokeja līgas (OHL) spēlē Daugavpils "Dinaburga" sestdien izbraukumā ar rezultātu 3:2 papildlaikā piekāpās valsts vicečempioniem "Kurbadam", lai gan spēles laikā atradās arī vadībā. Citā mačā "Zemgale/LLU", trīsreiz iemetot mazākumā, ar 4:1 mājās pieveica "Rīgu".

Daugavpils pilsēta nebija pārstāvēta Latvijas čempionāta virslīgā pēdējos piecus gadus, bet šovasar par pievienošanos spēcīgākajai pašmāju līgai paziņoja šīs pilsētas klubs "Dinaburga", kas pērnsezon uzvarēja Junioru Attīstības hokeja līgas regulārajā sezonā. Šodien daugavpilieši aizvadīja pirmo spēli sezonā, kamēr pretinieki - vicečempioni "Kurbads" - laukumā devās, lai izcīnītu jau trešo uzvaru tikpat nospēlētajos mačos.

Jau pirmajā "Kurbada" un "Dinaburga" spēles trešdaļā abas komandas bieži spēlēja nevienādos sastāvos, taču mājiniekiem, neskatoties uz piešķirto soda metienu (Edgars Brancis to nerealizēja), uzlauzt viesu cietoksni pirmoreiz izdevās vien pašā trešdaļas izskaņā. Izturējuši mazākumu, "Kurbads" vienu no saviem uzbrukumiem noslēdza ar Jāņa Sprukta pirmo vārtu guvumu jaunajā sezonā - 1:0. Problēmas ar spēles disciplīnu turpinājās arī otrajā trešdaļā, un šoreiz tas atspēlējās mājiniekiem, kuri pārējā laikā izdarīja milzu spiedienu uz viesu vārtiem. Nonākuši lielajā vairākumā, daugavpilieši vispirms ar Vadima Vabiščeviča metienu panāca izlīdzinājumu, bet brīdi pēc tam pieredzējušais Sergejs Pečura pirmo reizi jau izvirzīja vadībā "Dinaburgas" komandu - 2:1.

Pašā otrās trešdaļas izskaņā viesi atkal nonāca mazākumā, taču "Kurbadam" iespēja izmantot vairākumu bija jāatliek uz pirmajām 105 sekundēm pēdējā trešdaļā. Atgriežoties laukumā pēc pārtraukuma, "Kurbads" fantastiskas saspēles rezultātā pabeidza iesākto ar Jura Upīša ceturtajiem vārtiem trīs aizvadītajās spēlēs - 2:2. Lai arī mājiniekiem piederēja iniciatīva, centieni izcīnīt uzvaru pamatlaikā cieta neveiksmi. Vēl vairāk - nepilnu pusotru minūti pirms beigām Jēkabs Rēdlihs atstāja "Kurbadu" mazākumā, tiesa, viesiem neko ļoti bīstamu izveidot neizdevās.

Papildlaiku "Dinaburga" iesāka vairākumā, bet bīstamus metienus pa mājinieku vārtiem neizdarīja. Trīs pret trīs hokejā izcila iespēja bija Upītim, kurš nomānīja pretinieku un palika viens pret vārtsargu, taču pārāk ilgi pauzēja, un situācija palika neizmantota. Vēlāk izcila iespēja arī Sandim Zolmanim, kurš netrāpīja tukšos vārtos. Ceturtajā minūtē skaitliskā sastāva pārkāpums tika fiksēts "Dinaburgas" vienībai, un "Kurbads" pēdējās divas minūtes varēja spēlēt vairākumā. Pirms tā mājinieki pieprasīja pārtraukumu, pēc kā Upītis guva uzvaras vārtus "Kurbadam" - 3:2.

Par pēdējā komandu, kas uzsāka jauno sezonu OHL, sestdien pievakarē kļuva Oļega Sorokina vadītā "Rīga", kas viesos tikās ar Valērija Kuļibabas trenēto "Zemgali/LLU". Jelgavniekiem piederēja liels pārsvars jau pirmajā trešdaļā, bet vārtus izdevās gūt mazākumā - Juliāns Misjus 16. minūtē izvirzīja "Zemgali/LLU" vadībā ar 1:0. Otrās trešdaļas sākumā jelgavnieki vēlreiz izcēlās mazākumā - savus pirmos vārtus sezonā guva Aleksandrs Novikovs un panāca 2:0 mājinieku labā.

Pēdējās trešdaļas astotajā minūtē jelgavniekiem bija teicama iespēja pretuzbrukumā divi pret viens gūt trešos vārtus, taču tā palika neizmantota. Arī jaunie rīdzinieki mēdza sarīkot īsas uguņošanas pie mājinieku vārtiem, taču allaž līmenī bija "Zemgales/LLU" vārtsargs Reinis Petkus, kuram šī bija pirmā spēle jaunajā sezonā (iepriekšējā mačā vārtu drošība tika uzticēta Rihardam Cimermanim). Septiņas minūtes pirms beigām jelgavnieki tomēr "apdrošināja" savu panākumu - lieliska saspēle, pārejot no aizsardzības uzbrukumā, un pēc Sprukta piespēles guva Misjus (spēles protokols gan liecina, ka savus pirmos vārtus OHL karjerā guva 18 gadus vecais Arnolds Lapainis).

Brīdi vēlāk Aleksejs Popovs visai sāpīgi pārkāpa noteikumus pret Haraldu Raulu Slišānu, ļaujot rīdziniekiem jau astoto reizi tikt pie vairākuma šajā mačā. Mazākumā jelgavnieki šodien bija lieliski - iepriekš diviem gūtajiem vārtiem izdevās pievienot trešos - pēc teicamas Rustama Begova piespēles no aizvārtes Novikovs guva savus otros vārtus mačā un panāca 4:0. Goda vārtus rīdzinieki gan guva tik un tā - Roberts Zalāns ar elegantu sologājienu no savas aizsardzības zonas tika līdz pretinieku zonai un šķēla ripu zem vārtu pārliktņa - 4:1. Īsi pēc tam Popova rupjš pārkāpums pret Robertu Petroviču izraisīja grūstīšanos un pat nelielu kautiņu. Mača iznākumu tas vairs nemainīja, un Jelgavas komanda izcīnīja otro uzvaru sezonā - 4:1.

Kurbads - Dinaburga 3:2 (1:0, 0:2, 1:0, 1:0)

Vārti: 19:35 Sprukts (K.Rēdlihs) 1:0, 31:37 Vabiščevičs (Sarapultsevs, Ļeščovs, vair.) 1:1, 32:26 Pečura (Jakovļevs, vair.) 1:2, 40:40 Upītis (Sprukts, Cipulis, vair.) 2:2, 63:35 Upītis (Sprukts, vair.) 3:2.
Metieni: 50:14
Soda minūtes: 14:26
Vārtsargi: Romanovskis - Dončenko

Zemgale/LLU - Rīga 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)

Vārti: 15:28 Misjus (maz.) 1:0, 22:53 Novikovs (Dolguškins, maz.) 2:0, 53:11 Lapainis (Sprukts, Dolguškins) 3:0, 55:22 Novikovs (Begovs, maz.) 4:0, 56:00 Zalāns (Kadņikovs, vair.) 4:1.
Metieni: 43:18
Soda minūtes: 22:16
Vārtsargi: Petkus - Lazdiņš

"Optibet" hokeja līga

V Komanda S U UP ZP Z Vārti P
1. Kurbads 3 2 1 0 0 18:9 6
2. Zemgale/LLU 2 1 1 0 0 8:4 4
3. Olimp 2 0 1 1 0 6:6 3
4. Mogo 3 1 0 1 1 11:10 3
5. Liepāja 2 1 0 0 1 7:9 2
6. Dinaburga 1 0 0 1 0 2:3 1
7. Rīga 1 0 0 0 1 1:4 0
8. Prizma/IHS 2 0 0 0 2 7:15 0

Saistītie raksti

Sadarbības partneri